Την Τρίτη η απόφαση του δικαστηρίου για την αποφυλάκιση ή όχι του Ντάνι Άλβες

Ντάνι Άλβες

i

Άλβες/©intime

Την Τρίτη η απόφαση του δικαστηρίου για την αποφυλάκιση ή όχι του Ντάνι Άλβες

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:36 - 18.03.2024 / Ανανεώθηκε: 21:38 - 18.03.2024

Το δικαστήριο της Βαρκελώνης θ’ αποφασίσει την Τρίτη 19 Μαρτίου εάν ο Ντάνι Άλβες θ αποφυλακιστεί.

Ο Ντάνι Άλβες καταδικάστηκε σε φυλάκιση από τα ισπανικά δικαστήρια για το κακούργημα της σεξουαλικής επίθεσης.

Ο διεθνής Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής είναι κοντά στο να εκτίσει το ένα τέταρτο της ποινής του, ενώ οι δικηγόροι του ζήτησαν προσωρινή αποφυλάκιση, αφού δεν έχει τελεσιδικήσει η υπόθεση.

Το δικαστήριο της Βαρκελώνης, λοιπόν, θ’ αποφασίσει αύριο Τρίτη 19 Μαρτίου, εάν ο πρώην Ντάνι Άλβες, ο οποίος πρωτόδικα καταδικάστηκε σε 4,5 χρόνια φυλάκιση για σεξουαλική επίθεση, μπορεί να βγει από τη φυλακή ή αν αντίθετα, πρέπει να παραμείνει εκεί. Η ακροαματική διαδικασία που έχει προγραμματιστεί για αυτήν την Τρίτη με έναρξη στις 9:00 π.μ.

Στις 8 Μαρτίου, η δικηγόρος του Άλβες, Ινές Γκουαρδιόλα, υπέβαλε την έφεση κατά της ποινής του Δικαστηρίου της Βαρκελώνης, εκτός από το αίτημα να διεξαχθεί ακρόαση για να αποφασιστεί η αποφυλάκιση του Άλβες έως ότου επιβληθεί οριστική ποινή.

Όπως αναφέραμε, επειδή ο 41χρονος ποδοσφαιριστής βρίσκεται κοντά στο να εκτίσει το ένα τέταρτο της ποινής του, του επιτρέπεται ν’ αρχίσει να υποβάλλει αιτήσεις για άδειες αποφυλάκισης.

Σε ρεπορτάζ στον τηλεοπτικό σταθμό TV3 , παράλληλα, αναφέρθηκε ότι ο Ντάνι Άλβες, θα μπορούσε να αποφυλακιστεί προσωρινά: «Η ποινή των 4,5 ετών φυλάκισης οδήγησε στην κατάθεση προσφυγών από την Εισαγγελία, αλλά και τη συνήγορο υπεράσπισης του Ντάνι Άλβες.Η Εισαγγελία ζητά μεγαλύτερη τιμωρία και η υπεράσπιση φυσικά, αθώωση».

«Στην ακρόαση θα φανεί αν το Επαρχιακό Δικαστήριο της Βαρκελώνης κατανοεί ότι ο Άλβες, εν αναμονή των δηλώσεων του Ανωτάτου Δικαστηρίου σχετικά με την έφεση, πρέπει να είναι στη φυλακή ή όχι. Οι πιθανότητες είναι 50-50», αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ, ενώ τονίστηκε ακόμα:

Σάλος για την «είδηση» περί αυτοκτονίας του Ντάνι Άλβες: «Τον έχετε ήδη καταδικάσει για τα λόγια μίας γυναίκας που μπήκε σε μία τουαλέτα ανδρών»
REST OF THE WORLD

10:54 - 10.03.2024

Σάλος για την «είδηση» περί αυτοκτονίας του Ντάνι Άλβες: «Τον έχετε ήδη καταδικάσει για τα λόγια μίας γυναίκας που μπήκε σε μία τουαλέτα ανδρών»

Ο Νέι Άλβες ξέσπασε για την ψευδή είδηση του θανάτου του αδερφού του, Ντάνι, κάνοντας μεταξύ άλλων λόγο για τη σκληρότητα που έχουν μέσα τους οι άνθρωποι.

«Δεν θα ήταν αδύνατο ν’ αποφυλακιστεί, διότι ενδέχεται ένα μέρος των όσων είπε το θύμα στη φάση της έρευνας, να μην έγιναν πιστευτά από το δικαστήριο».

Εκτός από τα 4,5 χρόνια ποινής, το δικαστήριο της Βαρκελώνης επέβαλε στον Ντάνι Άλβες και πρόστιμο 150.000 ευρώ ως αποζημίωση και θα είναι υπό επιτήρηση από την αποφυλάκισή του, όποτε γίνει, για πέντε χρόνια. Θ’ απαγορεύεται επίσης να προσεγγίσει το θύμα για 9,5 χρόνια».