Εξαλλη η κυβέρνηση της Βραζιλίας κατά του Νεϊμάρ επειδή πλήρωσε την αποζημίωση του Ντάνι Άλβες: «Είναι παράλογο»

Ντάνι Άλβες

i

PrtScr

Εξαλλη η κυβέρνηση της Βραζιλίας κατά του Νεϊμάρ επειδή πλήρωσε την αποζημίωση του Ντάνι Άλβες: «Είναι παράλογο»

Κώστας Τόπας 09:09 - 24.02.2024

Ο Ντάνι Άλβες καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων ετών και έξι μηνών για τον βιασμό μιας 23χρονης κοπέλας και στη Βραζιλία είναι έξαλλοι για την απόφαση του Νεϊμάρ να πληρώσει την αποζημίωση του συμπατριώτη του για να πέσει η ποινή

Το δικαστήριο της Βαρκελώνης καταδίκασε τον ποδοσφαιριστή, Ντάνι Άλβες σε φυλάκιση τεσσάρων ετών και έξι μηνών για σεξουαλική επίθεση σε 23χρονη στις τουαλέτες ενός νυχτερινού κέντρου Sutton στη Βαρκελώνη στις 31 Δεκεμβρίου 2022. Η απόφαση πάρθηκε δύο εβδομάδες μετά τη δίκη, για την οποία ο Βραζιλιάνος ήταν φυλακισμένος από τις 20 Ιανουαρίου 2023. Ο άλλοτε αστέρας των «μπλαουγκράνα» υπενθυμίζεται ότι στη δήλωσή του υποστήριξε ότι ήταν «συναινετικό σεξ» και ότι είχε πιει πολύ εκείνο το βράδυ.

Ωστόσο, η ποινή του Ντάνι Άλβες ήταν χαμηλότερη από την αναμενόμενη, η Εισαγγελία ζήτησε εννέα χρόνια φυλάκιση για τον παίκτη και η κατηγορία ζήτησε 12 χρόνια, τη μέγιστη ποινή για εγκλήματα σεξουαλικής κακοποίησης. Η καταβολή των 150.000 ευρώ, ως αστική ευθύνη για το θύμα, υπήρξε καθοριστική για τον ποδοσφαιριστή να λάβει μείωση της ποινής.

Η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε μεγάλο αριθμό αντιδράσεων από γνωστά πρόσωπα της εθνικής πολιτικής. Μεταξύ των αντιδράσεων για την ποινή, μία από τις πιο αξιοσημείωτες ήταν αυτή της κυβέρνησης της Βραζιλίας, της χώρας καταγωγής του παίκτη, η οποία έδειξε δημόσια την αγανάκτησή της για την ποινή που εκδόθηκε από το Δικαστήριο της Βαρκελώνης.

Η Σίντα Γκονσάλβες, υπουργός για τις γυναίκες, χαρακτήρισε την ποινή ως «μαλακή», μετά την «παρόμοια θηριωδία» που διέπραξε ο Ντάνι Άλβες. «Γνωρίζουμε ότι είναι μια απαλή πρόταση μπροστά σε μια τέτοια θηριωδία στη ζωή μιας γυναίκας». Ακόμα κι έτσι, ελπίζει ότι αυτή η εκδήλωση «χρησιμεύει ως παράδειγμα» στον κόσμο. «Ο λόγος μιας γυναίκας έχει αξία και το όχι είναι όχι». Η Γκονσάλβες αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση του Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα προετοιμάζει ένα μέτρο ώστε «όλες οι γυναίκες να έχουν το δικαίωμα να διασκεδάζουν με ασφάλεια σε μπαρ και νυχτερινά μαγαζιά».

Επιπλέον, η Γκλέισι Χόφμαν πρόεδρος του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος και μέλος της κυβέρνησης της Βραζιλίας, έχει δείξει την οργή της εναντίον του Νεϊμάρ επειδή πλήρωσε για τον πρώην συμπαίκτη του 150.000 ευρώ ως «εξάμβλυνση της ζημίας που προκλήθηκε».

Ο Ντάνι Άλβες χρησιμοποίησε τα χρήματα για να πληρώσει αποζημίωση πριν από τη διεξαγωγή της δίκης. Το γεγονός ότι καταβλήθηκε αυτό το χρηματικό ποσό πριν ακούσει την πρόταση «εκφράζει μια επανορθωτική επιθυμία που πρέπει να θεωρηθεί ελαφρυντική περίσταση».