Ο Ντάνι Άλβες καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4,5 χρόνων για τη σεξουαλική επίθεση σε βάρος 23χρονης

Ο Ντάνι Άλβες καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4,5 χρόνων για τη σεξουαλική επίθεση σε βάρος 23χρονης

Ελένη Ανδρικοπούλου 11:22 - 22.02.2024 / Ανανεώθηκε: 12:00 - 22.02.2024

Το δικαστήριο της Βαρκελώνης καταδίκασε τον πρώην ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα, Ντάνι Άλβες σε φυλάκιση για 4,5 χρόνια για τη σεξουαλική επίθεση εις βάρος 23χρονης.

Ένοχος κρίθηκε από την Εισαγγελία της Βαρκελώνης ο Ντάνι Άλβες για τη σεξουαλική επίθεση εις βάρος 23χρονης γυναίκας σε νυχτερινό κέντρο στην Ισπανία και τον καταδίκασε σε φυλάκιση για 4,5 χρόνια.

Όλες οι πλευρές κλήθηκαν στο δικαστήριο προκειμένου να παραστούν για να μάθουν την απόφαση του δικαστηρίου, ενώ να θυμίσουμε πως αρχικά η εισαγγελία έχει εισηγηθεί εννέα χρόνια κάθειρξης.

Δύο εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση της τριήμερης ακροαματικής διαδικασίας, που αφορούσε την υπόθεση βιασμού νεαρής κοπέλας από τον Ντάνι Άλβες την παραμονή της πρωτοχρονιάς του 2023, έγινε γνωστό ότι ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα κρίθηκε ένοχος. Η δίκη του Βραζιλιάνου ήταν προγραμματισμένη για το πρωί της Πέμπτης, με την ισπανική εισαγγελία να ανακοινώνει την απόφαση της λίγο μετά τις 11:00.

Ο Ντάνι Άλβες τιμωρήθηκε από την εισαγγελία της Ισπανίας με 4,5 χρόνια φυλάκισης, 150.000 ευρώ πρόστιμο, ενώ για 9.5 χρόνια δεν θα μπορεί να έχει καμία επαφή με το θύμα. Παράλληλα, αφού ολοκληρώσει την ποινή του στη φυλακή, ο Άλβες θα είναι υπό παρακολούθηση από τις ισπανικές αρχές για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Θυμίζουμε ότι ο Ντάνι Άλβες στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι υπήρξε σεξουαλική συνεύρεση, η οποία όμως έγινε με συναίνεση και δεν επιτέθηκε στο θύμα της υπόθεσης.

Να σημειωθεί ότι αμφότερες οι πλευρές διατηρούν το δικαίωμα έφεσης στο ανώτερη δικαστήριο της Βαρκελώνης.