Η περιουσία του Ντάνι Άλβες: Μισθοί, περιουσιακά στοιχεία, επενδύσεις κι εταιρείες (vid)

Ντάνι Άλβες

i

©Photo By EUROPA PRESS/D.Zorrakino. POOL via Getty Images/Ideal Images

Η περιουσία του Ντάνι Άλβες: Μισθοί, περιουσιακά στοιχεία, επενδύσεις κι εταιρείες (vid)

Κώστας Τόπας 15:44 - 05.02.2024

Ξκίνησε η δίκη του Ντάνι Άλβες, για σεξουαλική επίθεση αφού πέρασε ένα χρόνο σε προληπτική κράτηση. Οι μισθοί, τα περιουσιακά στοιχεία, οι επενδύσεις και οι εταιρείες του άλλοτε αμυντικού της Μπαρτσελόνα.

Την Δευτέρα (05/03) ξεκίνησε η δίκη του Ντάνι Άλβες, για σεξουαλική επίθεση, αφού πέρασε ένα χρόνο σε προληπτική κράτηση. Έχουν περάσει 12 μήνες που άλλαξαν τη ζωή του δεξιού μπακ από την άφιξή του στην Πούμας. Σήμερα, ο Βραζιλιάνος αντιμετωπίζει κατηγορία 12 ετών φυλάκισης για αδίκημα σεξουαλικής επίθεσης. Η υπεράσπιση του άλλοτε αμυντικού της Μπαρτσελόνα έκανε λόγο για «πνιγμένη οικονομική κατάσταση» του Άλβες, αφού το ποσό που θα έπρεπε να πληρώσει, εάν χρεωθεί, θα μπορούσε να ξεπεράσει τις 200.000 ευρώ.

Να θυμίσουμε ότι ο Βραζιλιάνος είναι ο δεύτερος πιο επιτυχημένος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Μόνο ο Μέσι έχει κερδίσει περισσότερους τίτλους από τον Ντάνι Άλβες. Έχει συγκεντρώσει 43 τρόπαια (έξι La Liga, πέντε Copa del Rey, πέντε Σούπερ Καπ Ισπανίας, τέσσερα Σούπερ Καπ Ευρώπης, τρία Champions League, τρία Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, δύο Κύπελλα UEFA, δύο Ligue 1, ένα Σούπερ Καπ Γαλλίας, ένα Κύπελλο Βορειοανατολικών, ένα πρωτάθλημα Serie A, ένα Κύπελλο Ιταλίας, ένα Κύπελλο Γαλλίας, ένα League Cup Γαλλίας και ένα Πρωτάθλημα Paulista). Το εισόδημά του ήταν πάντα στο ίδιο επίπεδο με τις αθλητικές του επιτυχίες.

Η περιουσία του

Το τελευταίο σημαντικό συμβόλαιο του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή ήταν με την Πούμας, μια μεξικανική ομάδα που του πλήρωνε περισσότερα από 300.000 ευρώ το μήνα. Στη Μπαρτσελόνα, μετά από πολλαπλές ανανεώσεις, κέρδιζε περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Πέρασε επίσης από τη Σεβίλλη, τη Γιουβέντους και την Παρί Σεν Ζερμέν, συλλόγους της ευρωπαϊκής ελίτ και που μπορούν να αντέξουν οικονομικά να πληρώνουν ελκυστικούς μισθούς για ποδοσφαιριστές. Συνολικά, σύμφωνα με το Celebrity Net Worth, μια ιστοσελίδα που ειδικεύεται στον πλούτο των διασημοτήτων, ο Ντάνι Άλβες έχει μια περιουσία κοντά στα 55 εκατομμύρια ευρώ.

Η συντριπτική πλειοψηφία των αθλητών ωστόσο, δεν ζει μόνο από τον μισθό τους, αλλά χρησιμοποιεί αυτά τα μεγάλα ποσά για να επενδύσει σε άλλους τύπους επιχειρήσεων. Στην περίπτωση του Ντάνι Άλβες, ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής δημιούργησε ένα πρακτορείο αντιπροσώπευσης ποδοσφαιριστών που ονομάζεται Flashforward Group. Αυτή η εταιρεία δημιουργήθηκε με την πρώην σύζυγό του, Ντινόρα Σαντάνα, και επί του παρόντος καθοδηγεί την καριέρα 18 παικτών.

Σχετικά με τον κόσμο του αθλητισμού, και οι δύο είναι επίσης συνεργάτες της εταιρείας Cedro Esports. Αυτό έχει τον έλεγχο και συμβουλεύει τους αθλητές με τα δικαιώματα εικόνας τους. Εκτός γηπέδου, ο Βραζιλιάνος έχει ασχοληθεί και με διάφορες γαστρονομικές επιχειρήσεις. Δημιούργησε μια αλυσίδα εστιατορίων, την Alquimia Fogo, η οποία έπρεπε να κλείσει μετά την πανδημία COVID-19.

Ένα άλλο πάθος του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή ήταν η μόδα. Ο Ντάνι Άλβες άνοιξε ένα κατάστημα ρούχων στη Βαρκελώνη, DM3 Fashion Moda. Ξεκίνησε τη δική του επωνυμία γυαλιών πριν κατευθυνθεί στην Ιταλία και τέλος, δημιούργησε την Treendbam Look Society , μια ατομική επιχείρηση που εργαζόταν στο μάρκετινγκ προϊόντων μόδας.