Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία του Ντάνι Άλβες στο εδώλιο του κατηγορουμένου (vid)

Ντάνι Άλβες

Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία του Ντάνι Άλβες στο εδώλιο του κατηγορουμένου (vid)

Κώστας Τόπας 12:03 - 05.02.2024

Ξεκίνησε η δίκη του Ντάνι Άλβες, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε μια 23χρονη σε νυχτερινό κλαμπ της Βαρκελώνης.

Η δίκη εναντίον του Ντάνι Άλβες για φερόμενη σεξουαλική επίθεση ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας (04/02) στη Βαρκελώνη και θα συνεχιστεί την Τρίτη (05/02) και την Τετάρτη (06/02). Η Εισαγγελία ζητά φυλάκιση εννέα ετών και η ιδιωτική εισαγγελία τη μέγιστη ποινή, δώδεκα. Η υπεράσπιση προσπαθεί να καταλήξει σε μια συμμορφούμενη συμφωνία για να αποτρέψει τη διεξαγωγή αντιδικιών, κάτι που μπορεί ακόμη και να συμβεί λίγο πριν την έναρξή της.

Η δίκη όπως προαναφέρθηκε θα διαρκέσει τρεις ημέρες και σε αυτό το διάστημα θα καταθέσουν 28 μάρτυρες, συμπεριλαμβανομένου του Μπρούνο, του φίλου που ήταν με τον Ντάνι Άλβες στο πάρτι του νυχτερινού κέντρου και που αλληλεπιδρούσε τόσο με το φερόμενο θύμα όσο και με τον Βραζιλιάνο. 

Ο Ντάνι Άλβες έφτασε στο Δικαστήριο υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, φορώντας ένα λευκό τζιν, λευκό πουκάμισο και λευκά αθλητικά παπούτσια, τραβώντας όλα τα φλας των δημοσιογράφων πάνω του 

Οι αρχές έχουν επιβάλει αυστηρά μέτρα για να εγγυηθούν το σχετικό απόρρητο της διαδικασίας και, κυρίως, να διατηρήσουν την ταυτότητα του φερόμενου θύματος. Τα Μέσα θα μπορούν να παρακολουθούν τη δοκιμή σε διπλανό δωμάτιο μέσω κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης και δεν θα μπορούν να καταγράφουν εικόνα ή ήχο. Ωστόσο, θα μπορούν να μεταδώσουν, γραπτώς και ζωντανά, τις δηλώσεις του Άλβες και των 28 μαρτύρων.