Χαμός για την δίκη του Ντάνι Άλβες: 28 μάρτυρες και 270 δημοσιογράφοι απ' όλο τον κόσμο για να την καλύψουν

Ντάνι Άλβες

i

PrtScr

Χαμός για την δίκη του Ντάνι Άλβες: 28 μάρτυρες και 270 δημοσιογράφοι απ' όλο τον κόσμο για να την καλύψουν

Κώστας Τόπας 12:59 - 04.02.2024

Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, Ντάνι Άλβες αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης δώδεκα ετών για φερόμενη σεξουαλική επίθεση σε γυναίκα.

Η δίκη εναντίον του Ντάνι Άλβες για φερόμενη σεξουαλική επίθεση ξεκινά το πρωί της Δευτέρας (04/02) στη Βαρκελώνη και θα συνεχιστεί την Τρίτη (05/02) και την Τετάρτη (06/02). Η Εισαγγελία ζητά φυλάκιση εννέα ετών και η ιδιωτική εισαγγελία τη μέγιστη ποινή, δώδεκα. Η υπεράσπιση προσπαθεί να καταλήξει σε μια συμμορφούμενη συμφωνία για να αποτρέψει τη διεξαγωγή αντιδικιών, κάτι που μπορεί ακόμη και να συμβεί λίγο πριν την έναρξή της.

Το φερόμενο έγκλημα του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή συνέβη τη νύχτα της 30ης προς 31η Δεκεμβρίου 2022 σε ένα μπάνιο σε νυχτερινό κέντρο στη Βαρκελώνη. Από τις 20 Ιανουαρίου 2023, ο Ντάνι Άλβες βρίσκεται σε κράτηση. Η υπεράσπιση του παίκτη έχει επανειλημμένα ζητήσει αποφυλάκιση υπό όρους, την οποία αρνήθηκε συστηματικά η Δικαιοσύνη λόγω του υψηλού κινδύνου φυγής.

Η υπόθεση του Ντάνι Άλβες βρίσκεται στο επίκεντρο από τον Ιανουάριο του 2023 και η δίκη, όπως ήταν αναμενόμενο, θα έχει μεγάλη απήχηση στα Μέσα ενημέρωσης. Περισσότεροι από 270 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο έχουν διαπιστευθεί για να καλύψουν την ακρόαση στο Δικαστήριο της Βαρκελώνης που ξεκινά το πρωί της Δευτέρας (05/02). Ο φερόμενος βιασμός του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή ξεπερνά το αθλητικό επίπεδο και έχει πρωταγωνιστήσει σε προγράμματα και συγκεντρώσεις κάθε είδους αυτούς τους μήνες.

Οι αρχές έχουν επιβάλει αυστηρά μέτρα για να εγγυηθούν το σχετικό απόρρητο της διαδικασίας και, κυρίως, να διατηρήσουν την ταυτότητα του φερόμενου θύματος. Τα Μέσα θα μπορούν να παρακολουθούν τη δοκιμή σε διπλανό δωμάτιο μέσω κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης και δεν θα μπορούν να καταγράφουν εικόνα ή ήχο. Ωστόσο, θα μπορούν να μεταδώσουν, γραπτώς και ζωντανά, τις δηλώσεις του Άλβες και των 28 μαρτύρων.

Σε κάθε περίπτωση, όταν το φερόμενο θύμα είναι αυτό που θα καταθέσει, οι δημοσιογράφοι δεν θα μπορούν να το δουν. Είναι το μόνο μέρος της δίκης που δεν θα διεξαχθεί ανοιχτά. Επιπλέον, για να αποφευχθούν οι πιθανές διαρροές και την αποκάλυψη της ταυτότητάς σας, η φωνή της θα παραμορφωθεί και η εικόνα της θα είναι αλλοιωμένη. Από την άλλη πλευρά, μια οθόνη θα χωρίζει τον ποδοσφαιριστή από την καταγγέλλουσα για να αποφευχθεί κάθε είδους οπτική επαφή μεταξύ τους κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.