Ο Λεβαντόφσκι έσπασε «ξηρασία» 543 λεπτών χωρίς να σκοράρει στη La Liga! (vid)

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι

i

©Photo by Alvaro Medranda/Quality Sport Images/Getty Images/Ideal Images

Ο Λεβαντόφσκι έσπασε «ξηρασία» 543 λεπτών χωρίς να σκοράρει στη La Liga! (vid)

Κώστας Τόπας 12:34 - 04.02.2024

Ο πρώτος σκόρερ της περσινής χρονιάς στη La Liga, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι δεν είχε δει γκολ για σχεδόν δύο μήνες. Μια κατάσταση τόσο ανώμαλη όσο και περίεργη για κάποιον που ζει για και για γκολ.

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι εθεάθη να χαμογελά και να διασκεδάζει στο γήπεδο της Αλαβές το Σάββατο (03/02). Το γκολ που σημείωσε κόντρα στην Αλαβές στη Μεντιζορόζα ήταν το καλύτερο φάρμακο για να δώσει κουράγιο στον Πολωνό επιθετικό, ο οποίος βιώνει μια περισσότερο από απογοητευτική σεζόν στο σκοράρισμα. Και ο «Λέβα» απέχει αυτή τη στιγμή πολύ από τις πρώτες θέσεις του πίνακα των σκόρερ, στην οποία βρίσκονται οι Μπέλιγχαμ (Ρεάλ Μαδρίτης), Ντόβμπικ (Χιρόνα) και Μαγιοράλ (Χετάφε), όλοι τους με 14 γκολ. Πέντε τέρματα πίσω είναι ο Λεβαντόφσκι, ο οποίος πρέπει να αρκεστεί σε εννέα γκολ, σίγουρα απογοητευτικό νούμερο για έναν επιθετικό του επιπέδου του, και ακόμη περισσότερο αν λάβουμε υπόψη ότι πέρυσι κατέκτησε το τρόπαιο του πρώτου σκόρερ έχοντας πετύχει 23 γκολ.

Τα δεδομένα είναι ακόμη πιο ανησυχητικά αν λάβουμε υπόψη ότι ο Λεβαντόφσκι έχει περάσει σχεδόν δύο μήνες - συγκεκριμένα 543 λεπτά - χωρίς να πετύχει γκολ. Από τις 10 Δεκεμβρίου κόντρα στη Χιρόνα, ο Πολωνός απείχε από τα αντίπαλα δίχτυα. Ένα κακό σερί που τον άφησε χωρίς γκολ σε συνολικά πέντε παιχνίδια: Βαλένθια (1-1), Αλμερία (3-2), Λας Πάλμας (1-2), Μπέτις (2-4) και Βιγιαρεάλ (3-5).

Το γκολ κόντρα στην Αλαβές, που άνοιξε το σκορ για την Μπαρτσελόνα, πρέπει να είναι το ερέθισμα που χρειαζόταν για να ανακτήσει το βαθμολογικό του ένστικτο. Επιπλέον, η άφιξη του Βραζιλιάνου Βίτορ Ρόκε -ο φυσικός του αντικαταστάτης έχει πετύχει δύο γκολ στα δύο τελευταία παιχνίδια- μπορεί και πρέπει να είναι άλλο ένα ερέθισμα στην επιθυμία του να ανατρέψει μια κατάσταση που ο ίδιος αναγνωρίζει τις ανησυχίες και τον απασχολεί.

Η αλήθεια είναι ότι αυτό το κακό σερί δεν τον εμπόδισε να συνεχίσει να είναι ο αδιαφιλονίκητος βασικός και στις ενδεκάδες. Μάλιστα, ο Λεβαντόφσκι, με 2.361 λεπτά, είναι ο τρίτος πιο χρησιμοποιημένος παίκτης του Τσάβι, μόνο κάτω από τον Ιλκάι Γκουντογκάν (2.723) και τον Ζιλ Κουντέ (2.450) . Από την άλλη, στον πίνακα των σκόρερ των «μπλαουγκράνα» εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή, με 14 γκολ, 11 από τον Φεράν Τόρες και 7 από τον Ζοάο Φέλιξ, που συμπληρώνουν το βάθρο.

Αυτό που φαίνεται ξεκάθαρο είναι ότι προσαρμόζεται όλο και πιο γρήγορα στη ζωή στην Ισπανία, όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι αυτό το Σάββατο (03/02) μετά τον αγώνα τόλμησε να μιλήσει στα ΜΜΕ στα ισπανικά για πρώτη φορά. Μια ακόμη απόδειξη ότι ο Πολωνός θα σκεφτόταν να μείνει στη Βαρκελώνη, μόλις κρεμάσει τα παπούτσια του.