Η χειρονομία του Μουρίνιο προς τους παίκτες της Ρόμα που φανερώνει ότι ο Πορτογάλος τεχνικός ένιωσε προδομένος από εκείνους

Ζοσέ Μουρίνιο

i

© PrtScr

Η χειρονομία του Μουρίνιο προς τους παίκτες της Ρόμα που φανερώνει ότι ο Πορτογάλος τεχνικός ένιωσε προδομένος από εκείνους

Γιάννης Λιβανός • 15:00 - 05.02.2024

Κατάκαρδα έχει πάρει απ' ότι φαίνεται το διαζύγιο με τη Ρόμα ο Ζοσέ Μουρίνιο, δείχνοντας το ξεκάθαρα με μία χειρονομία πριν φύγει οριστικά από τους «τζιαλορόσι».

Μόνο «βελούδινο» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το διαζύγιο του Ζοσέ Μουρίνιο με τη Ρόμα. Ο Πορτογάλος τεχνικός καθόταν στον πάγκο του ιταλικού συλλόγου επί δυόμιση χρόνια, οδηγώντας μάλιστα τη Ρόμα στο να κατακτήσει τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της, το Europa Conference League της σεζόν 2021-2022.

Ο Μουρίνιο μαχόταν καθημερινώς και σε κάθε αναμέτρηση ξεχωριστά, για να διατηρήσει τη Ρόμα σε υψηλό επίπεδο, ενώ εν πολλοίς σε αυτόν πιστώνεται και η μετακίνηση του Ντιμπαλά από τη Γιουβέντους και το Τορίνο στην πρωτεύουσα και τη Ρόμα.

Εν τέλει η διοίκηση της Ρόμα αποφάσισε να τερματίσει τη συνεργασία της με τον Μουρίνιο, αντικαθιστώντας τον σχεδόν αμέσως με τον Ντε Ρόσι.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο πικράθηκε τόσο από τη διοίκηση όσο και από τους ποδοσφαιριστές της Ρόμα μετά από το διαζύγιό του με την ομάδα, εκφράζοντας την πικρία του με μία συμβολική χειρονομία.

Συγκεκριμένα ο Ζοσέ Μουρίνιο επέστρεψε στους παίκτες το δαχτυλίδι που του είχαν κάνει δώρο μετά από την κατάκτηση του Conference League τη σεζόν 2021-22. Το ρεπορτάζ μάλιστα από το ιταλικό εξειδικευμένο σε θέματα της Ρόμα αθλητικό σάιτ (RomaPres) αναφέρει πως ο «special one» αισθάνθηκε τρομερά πικραμένος και δεν έλαβε την προσδοκώμενη στήριξη από τον σύλλογο, με αποτέλεσμα να επιλέξει να αφήσει το συγκεκριμένο δώρο μέσα στο ντουλαπάκι του αρχηγού, Λορέντσο Πελεγκρίνι, στα αποδυτήρια.

Να τονιστεί βέβαια πως μετά από αυτή την κίνηση του Μουρίνιο, προδομένοι νιώθουν και οι ποδοσφαιριστές της Ρόμα κι αυτό διότι με τον Πορτογάλο στην τεχνική τους ηγεσία κατόρθωσαν να φτάσουν στην κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού κυπέλλου, ενώ και εντός των τειχών η Ρόμα ήταν άκρως ανταγωνιστική, τερματίζοντας στην πρώτη εξάδα (έκτη θέση τόσο το 2022, όσο και το 2023).

Πλέον το όνομα του Μουρίνιο έχει συνδεθεί τόσο με τη Σαουδική Αραβία, όσο και με την Μπαρτσελόνα, αλλά και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, χωρίς βέβαια να αποκλείεται ο Πορτογάλος κόουτς να κάνει ένα μικρό διάλειμμα από τους πάγκους.