Σοκ στην Premier League: Παίκτης μεγάλης ομάδας μπήκε σε αποτοξίνωση λόγω χρήσης αερίου γέλιου

Σοκ στην Premier League: Παίκτης μεγάλης ομάδας μπήκε σε αποτοξίνωση λόγω χρήσης αερίου γέλιου

Κώστας Τόπας 12:39 - 05.02.2024

Ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στην Premier League και που δεν έχει κατονομαστεί, φέρεται να μπήκε σε κέντρο αποτοξίνωσης για στο αέριο γέλιου ή αλλιώς «hippy crack».

Η εφημερίδα «Sun» αποκάλυψε ότι ένας αστέρας που αγωνίζεται στην Premier League έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που πήγε σε αποτοξίνωση για εθισμό στο αέριο γέλιου. Ο συγκεκριμένος, δεν κατονομάστηκε από το αγγλικό Μέσο, εισήχθη σε ιατρικό κέντρο αφού η οικογένειά του ζήτησε βοήθεια από τον σύλλογό του.

window.setTimeout(function (){const cssHref='https://www.sportal.gr/css/sport-widgets.css?v=1699615566';if (!document.querySelector(`[href="${cssHref}"]`)){let scriptCss=document.createElement('link');scriptCss.href=cssHref;scriptCss.rel='stylesheet';scriptCss.type='text/css';document.body.appendChild(scriptCss);}const scriptSrc='https://widgets.sportal365.com/loader.bundle.min.js';if (!document.querySelector(`[src="${scriptSrc}"]`)){let scriptTag=document.createElement('script');scriptTag.src=scriptSrc;scriptTag.defer=true;scriptTag.onload=function (){let widgetLoaderConfig={CDN_URL: 'https://widgets.sportal365.com',ODD_CLIENT: 'default',APP_LINK: 'desktop',API_URL: 'https://football.cache.proxy.sportal365.com/',API_KEY: '2f852b4de2f3a5cf3188e74b33087bb4:2c18422f8e826a7d11aeed52edb2449e',LANG: 'el',REQUEST_INTERVAL: 30,ENABLE_BET_SLIP: false,AUTHOR: false,THEME: "light",TOURNAMENT_ORDER: "sportal_gr",LINK_OPTIONS_V2: {'player': {'url': '/podosfairo/paixtes/{playerId}'},'team': {'url': '/podosfairo/{teamId}'},'tournament': {'url': '/podosfairo/diorganoseis/{tournamentId}'},'match': {'url': '/podosfairo/agonas/{matchId}','sort': {'criteria': 'alphabetically', 'direction': 'asc'}},'configuration': {'newWindow': false},'standings_tournament': {'url': '/podosfairo/diorganoseis/{standingsId}/vathmologies'}}};window.setTimeout(function (){new SMPWidgetsLoader(widgetLoaderConfig);}, 200);};document.head.appendChild(scriptTag);} else {new SMPWidgetsLoader(widgetLoaderConfig);}}, 0);

Οι αστυνομικοί σταμάτησαν ένα όχημα στο οποίο επέβαινε ο ποδοσφαιριστής και βρήκαν δεκάδες δοχεία αερίου υποξειδίου του αζώτου, στα καθίσματα του αυτοκινήτου.

«Είπαν στον παίκτη ότι αν ήθελε να σώσει την καριέρα του, έπρεπε να πάει σε ένα εξειδικευμένο κέντρο και να ζητήσει βοήθεια», μοιράστηκε μια πηγή στη «Sun». Ο Richard Moriarty αναφέρει ότι «θα ακολουθήσουν και άλλα εθισμένα αστέρια καθώς πηγές προειδοποιούν ότι η χρήση είναι ευρέως διαδεδομένη μεταξύ των ελίτ παικτών, παρόλο που είναι πλέον παράνομη».

«Είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής της Premier League που λαμβάνει θεραπεία για εθισμό στο υποξείδιο του αζώτου, αλλά, δεδομένου του πόσο διαδεδομένη είναι η χρήση του μεταξύ των παικτών, είναι απίθανο να είναι ο τελευταίος», είπε μια δεύτερη πηγή στη βρετανική εφημερίδα.

Παίκτης ξόδεψε σχεδόν 12.000 ευρώ για αέριο γέλιου

Προφανώς αρκετοί ποδοσφαιριστές εθίστηκαν στην κατανάλωση αερίου γέλιου κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Ένας αστέρας της Premier League γιόρτασε πρόσφατα τα γενέθλιά του και ξόδεψε σχεδόν 12.000 ευρώ σε δοχεία με οξείδιο του αζώτου... Κανένας ποδοσφαιριστής δεν θα σκεφτόταν να έχει μια στοίβα κάνναβης στο σπίτι, αλλά πολλοί έχουν μπαλόνια για τον εαυτό τους και τους φίλους τους. Φαίνεται πως δεν έχουν ιδέα πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι η χρήση τους», αποκάλυψε πηγή στη «Sun».

Τι είναι το «hippy crack»

Το υποξείδιο του αζώτου, γνωστό και ως «hippy crack» ή αέριο γέλιου, έρχεται σε δοχεία που χρησιμοποιούνται για το φούσκωμα μπαλονιών, τα οποία χρησιμοποιούνται για την εισπνοή του παράνομου αερίου. Η κατανάλωση οξειδίου του αζώτου παρέχει ένα γρήγορο υψηλό, αλλά ενέχει τον κίνδυνο καρδιακών προσβολών, εγκεφαλικών επεισοδίων, μόνιμης εγκεφαλικής βλάβης, ακόμη και θανάτου.

Ο «νέος Χάαλαντ» αρχίζει να δικαιώνει τον εαυτό του με πέντε γκολ στα έξι τελευταία παιχνίδια του
PREMIER LEAGUE

08:53 - 05.02.2024

Ο «νέος Χάαλαντ» αρχίζει να δικαιώνει τον εαυτό του με πέντε γκολ στα έξι τελευταία παιχνίδια του

Ο Ράσμους Χόιλουντ με τις απίστευτες εμφανίσεις του για το σκοράρισμα απαντάει σε όσους έκριναν την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία έβγαλε 80 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει.

Η μακροχρόνια χρήση του «αερίου του γέλιου» μπορεί επίσης να προκαλέσει κατάθλιψη, απώλεια μνήμης, ακράτεια, παραισθήσεις και νευρική βλάβη. Το υποξείδιο του αζώτου, γνωστό και ως «hippy crack» ή αέριο γέλιου, θεωρείται ελεγχόμενο ναρκωτικό κατηγορίας Γ και η κατοχή μέσω εισπνοής είναι ποινικό αδίκημα στη Μεγάλη Βρετανία. 

var disqus_config = function () { this.callbacks.onNewComment = [function(comment) { trackCommentGA4(comment); }]; }; (function() { var d = document, s = d.createElement('script'); s.src = 'https://www-sportal-gr.disqus.com/embed.js'; s.setAttribute('data-timestamp', +new Date()); (d.head || d.body).appendChild(s); })(); function trackCommentGA4(comment) { window.dataLayer = window.dataLayer || []; window.dataLayer.push({ event: 'submit_comment', form_state: 'success', method: 'cms' }); }