Εύα Καρνέιρο: Τι απέγινε η γιατρός που εξόργισε τον Μουρίνιο και τον «έστειλε» στα δικαστήρια (vids)

Εύα Καρνέιρο & Ζοσέ Μουρίνιο

i

PrtScr

Εύα Καρνέιρο: Τι απέγινε η γιατρός που εξόργισε τον Μουρίνιο και τον «έστειλε» στα δικαστήρια (vids)

Κώστας Τόπας 09:47 - 01.02.2024

Η πρώην γιατρός της Τσέλσι, Εύα Καρνέιρο, γνώρισε σπουδαία επιτυχία τα χρόνια μετά την σκληρή διαμάχη της με τον προπονητή Ζοσέ Μουρίνιο, αναλαμβάνοντας ποδοσφαιρική ομάδα και διαδραματίζοντας βασικό ρόλο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Όλοι θυμούνται την άγρια ​​στιγμή που η γιατρός της Τσέλσι, Εύα Καρνέιρο ένιωσε δημόσια την οργή του Ζοσέ Μουρίνιο. Το 2015, ο τότε προπονητής των «μπλε» έμεινε αγανακτισμένος καθώς, η Καρνέιρο έτρεξε στον αγωνιστικό χώρο με τον αρχιφυσιοθεραπευτή της ομάδας για να περιθάλψουν τον τραυματισμένο Έντεν Αζάρ σε έναν αγώνα της Premier League εναντίον της Σουόνσι. Ο Πορτογάλος τεχνικός επέπληξε τη γιατρό καθώς θεώρησε ότι διέκοψε την προσπάθεια των Λονδρέζων για να πετύχει κάποιο γκολ που θα τους έδινε τη νίκη.

Έχοντας κατακριθεί ότι δεν «κατανόησε το παιχνίδι» από τον «Special One», η Καρνέιρο εκδιώχθηκε από τον σύλλογο και της απαγορεύτηκε να παρακολουθήσει προπονήσεις και αγώνες. Έφυγε από τον ρόλο της έξι εβδομάδες αργότερα, έχοντας ενταχθεί στην Τσέλσι το 2009, αλλά όχι πριν παραπέμψει τον σύλλογο του δυτικού Λονδίνου στα δικαστήρια ζητώντας αποζημίωση. Η υπόθεση της Καρνέιρο διευθετήθηκε τη δεύτερη ημέρα, μετά την οποία είπε: «Είμαι ανακουφισμένη που σήμερα καταφέραμε να ολοκληρώσουμε αυτήν την υπόθεση του δικαστηρίου. Ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη και οδυνηρή στιγμή για μένα και την οικογένειά μου και τώρα ανυπομονώ να προχωρήσω στη ζωή μου».

Η υπόθεση είχε τεράστιο αντίκτυπο στην καριέρα της, αφού αργότερα είπε στην «L'Equipe» ότι δεν μπορούσε να παρακολουθήσει ποδόσφαιρο για ένα χρόνο μετά το περιστατικό. Αλλά αμέσως «προσγειώθηκε» στα δύο της πόδια, κρατώντας χαμηλούς τόνους ενώ εργαζόταν ως ιδιωτική σύμβουλος στο Sports Medical Group στη Harley Street του Λονδίνου, όπου πρόσφερε ανεξάρτητες ιατρικές υπηρεσίες σε αθλητές.

Η έρευνά της για το κολλαγόνο -κοντές αλυσίδες αμινοξέων που χτίζουν τα μαλλιά, το δέρμα και τους μύες- την οδήγησε να βοηθήσει τον Άντι Μάρεϊ σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τις επιδόσεις του Σκωτσέζου τενίστα. Η ιατρική εμπειρία του Καρνέιρο τράβηξε επίσης την προσοχή των διοργανωτών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ 2022. Την προσέγγισαν με την προσφορά ανάπτυξης προγραμμάτων για το Νοσοκομείο Ορθοπεδικής και Αθλητικής Ιατρικής στο Κατάρ για τη διοργάνωση, όπου οι παίκτες νοσηλεύονταν για τραυματισμούς.

Και το 2021, επέστρεψε στο ποδόσφαιρο συνεργαζόμενη ξανά με τον Μάρεϊ. Η Καρνέιρο έγινε συνιδιοκτήτης της Lewes FC ερασιτεχνικής ομάδας στην Αγγλία, μαζί με τον σταρ του τένις και τη μητέρα του Τζούντι. Ασχολήθηκε με το κλαμπ αφού είδε την καμπάνια τους #CallHimOut, η οποία δημιουργήθηκε για να αντιμετωπίσει τη βία κατά των γυναικών