Το ιστορικό επίτευγμα του Κλοπ μετά τη νίκη της Λίβερπουλ επί της Τσέλσι

Γιούργκεν Κλοπ

i

Γιούργκεν Κλοπ/©Photo by John Powell/Getty Images

Το ιστορικό επίτευγμα του Κλοπ μετά τη νίκη της Λίβερπουλ επί της Τσέλσι

Ελένη Ανδρικοπούλου 09:08 - 01.02.2024 / Ανανεώθηκε: 09:23 - 01.02.2024

Ο Γιούργκεν Κλοπ έφτασε τις 200 νίκες στην Premier League μετά την τεσσάρα της Λίβερπουλ κόντρα στην Τσέλσι. Ο Γερμανός προπονητής έγινε ο δεύτερος που το πετυχαίνει πιο γρήγορα στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Η Λίβερπουλ έστησε πάρτι στο «Άνφιλντ» και με πρωταγωνιστή τον 20χρονο Κόνορ Μπράντλεϊ επικράτησε άνετα της Τσέλσι με 4-1 στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Premier League. Έτσι, διατήρησε τη διαφορά στο +5 από την Μάντσεστερ Σίτι.

Η τεσσάρα της Λίβερπουλ συνδυάστηκε με ένα ιστορικό επίτευγμα για τον Γιούργκεν Κλοπ. Ο Γερμανός τεχνικός, λίγες μέρες μετά την ανακοίνωσή του ότι αποχωρεί από τον πάγκο των «reds» έφτασε τις 200 νίκες στην Premier League

Μάλιστα ο 56χρονος προπονητής χρειάστηκε 318 ματς για να το πετύχει. Ο μόνος που το κατάφερε πιο γρήγορα είναι ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος έφτασε τις 200 νίκες μετά από 269 αγώνες. 

Οι προπονητές που έχουν φθάσει πιο γρήγορα τις 200 νίκες στην Premier League

- Πεπ Γκουαρδιόλα, 269 ματς
- Γιούργκεν Κλοπ, 318 ματς
- Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, 322 ματς
- Ζοζέ Μουρίνιο, 326 ματς
- Αρσέν Βενγκέρ, 332 ματς
- Ντέιβιντ Μόγιες, 511 ματς
- Χάρι Ρέντναπ, 536 ματς 

Η Λίβερπουλ θα γυρίσει ντοκιμαντέρ τους τελευταίους μήνες του Κλοπ στον πάγκο της ομάδας

Ο Γιούργκεν Κλοπ διανύει τους τελευταίους του μήνες στον πάγκο των «ρεντς», όπως είναι ήδη γνωστό. Έτσι, ο σύλλογος πήρε την απόφαση και μάλιστα έχει ήδη ξεκινήσει γυρίσματα, για τη δημιουργία μίας σειράς ντοκιμαντέρ, η οποία θα μεταδοθεί μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ θα εμβαθύνει στην πλούσια ιστορία της Λίβερπουλ, στη βαθιά σχέση της με τους οπαδούς της και θα παρέχει πολλά πλάνα backstage τόσο από το ανδρικό όσο και από το γυναικείο τμήμα, όπως αναφέρει ο ίδιος ο σύλλογος.

Εκ των πρωταγωνιστών θα είναι φυσικά, ο Γιούργκεν Κλοπ καθώς οι κάμερες θα ακολουθούν τον ίδιο και την ομάδα του καθ' όλη τη διάρκεια της τελευταίας του σεζόν στον σύλλογο. Το ντοκιμαντέρ θα καταγράφει διακριτικά την ομάδα σε χώρους που έχουν συμφωνηθεί από τον προπονητή και τους παίκτες, χωρίς να εισβάλλει σε ιδιωτικούς χώρους.