Ο λόγος για τον οποίο ο Κλοπ τρέχει πάντα για τα αποδυτήρια στο ημίχρονο στους αγώνες της Λίβερπουλ (vid)

Γιούργκεν Κλοπ

i

PrtScr

Ο λόγος για τον οποίο ο Κλοπ τρέχει πάντα για τα αποδυτήρια στο ημίχρονο στους αγώνες της Λίβερπουλ (vid)

Κώστας Τόπας 08:56 - 01.02.2024

Ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, με το που ακούσει το σφύριγμα του διαιτητή για ημίχρονο τρέχει πάντα πρώτος, προς τα αποδυτήρια του «Άνφιλντ». Ποιος ο λόγος που το κάνει.

Αρκετοί οπαδοί θα έχουν εντοπίσει τον Γιούργκεν Κλοπ να τρέχει στο ημίχρονο προς τα αποδυτήρια, κατά τη διάρκεια μιας αναμέτρησης της Λίβερπουλ. Αυτό συνέβη ξανά στο ντέρμπι με την Τσέλσι

Ο Γερμανός τεχνικός, ανεξαρτήτως αν η ομάδα του είναι μπροστά στο σκορ ή όχι, σπεύδει προς τα αποδυτήρια μόλις ακούσει το σφύριγμα του διαιτητή για την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου. Η ρουτίνα αυτή χρονολογείται από την εποχή του στην Μπορούσια Ντόρτμουντ, όπου ο Κλοπ πέτυχε απίστευτη επιτυχία στην κατάκτηση δύο διαδοχικών τίτλων της Bundesliga.

Όπως αποδεικνύεται, όλα έχουν να κάνουν με συγκεκριμένο timing. Το 2016, μετά τον διορισμό του ως προπονητής της Λίβερπουλ, ο Κλοπ είπε στο Goal: «Μερικές φορές περιμένω πραγματικά για το ημίχρονο. Είναι σαν, "Έλα, τέσσερα λεπτά, πέντε λεπτά ακόμη για να φύγω". Το διάλειμμα είναι μια πολύ σημαντική στιγμή. Δίνω στους παίκτες πρώτα την ευκαιρία να αναπνεύσουν, να πιουν νερό και το ιατρικό επιτελείο να ελέγξει αν είναι όλοι καλά. Μετά παρακολουθούμε μερικές καταστάσεις από το πρώτο ημίχρονο. Μόνο όταν είναι πραγματικά ξεκάθαρες για το μήνυμά μας τις χρησιμοποιούμε. Αν όχι, δεν το κάνουμε και μιλάω με τους παίκτες.

Μου αρέσει πολύ γιατί είναι μια πολύ σημαντική κατάσταση. Για παράδειγμα: Είσαι 2-0 μπροστά στο σκορ και όλοι ξέρουν ότι το 2-0 δεν αποφασίζει το παιχνίδι στο ημίχρονο, αλλά στην πραγματικότητα μερικές φορές το νιώθεις. Είναι μια πραγματική πρόκληση να μείνεις συγκεντρωμένος, να μείνεις ξύπνιος, να κάνεις τα σωστά πράγματα, να συνεχίσεις και όλα αυτά. Ή να μείνεις με 1-0, που είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση και υπάρχουν τόσα πολλά που πρέπει να αντιμετωπίσεις».

Οι οπαδοί της Λίβερπουλ δεν θα έχουν πολλές ακόμη ευκαιρίες να δουν τον Κλοπ να τρέχει στα αποδυτήρια ως προπονητής των «Reds», ωστόσο, με τον Γερμανό να ανακοινώνει ότι θα φύγει από το «Άνφιλντ» στο τέλος της σεζόν. Θα διατηρήσει τη ρουτίνα ο διάδοχός του; Οι οπαδοί θα πρέπει να περιμένουν και να δουν.