Σάλος με χάκερ να υποδύεται τον Τσάμπι Αλόνσο: «Στείλτε μου χρήματα για να ταξιδέψω στο Λίβερπουλ»

Τσάμπι Αλόνσο

Σάλος με χάκερ να υποδύεται τον Τσάμπι Αλόνσο: «Στείλτε μου χρήματα για να ταξιδέψω στο Λίβερπουλ»

Κώστας Τόπας 12:36 - 31.01.2024 / Ανανεώθηκε: 12:36 - 31.01.2024

Η αστυνομία της Ταϊλάνδης προειδοποίησε τους φιλάθλους της Λίβερπουλ, για μία διαδικτυακή απάτη, καθώς απατεώνες υποδύονται τον προπονητή της Λεβερκούζεν, Τσάμπι Αλόνσο, ο οποίος φέρεται να είναι ο επικρατέστερος αντικαταστάτης του Γιούργκεν Κλοπ στoν τεχνική ηγεσία των «Reds».

Η αστυνομία της Ταϊλάνδης προειδοποίησε για μια απάτη στη χώρα που χρησιμοποιεί την υποδυόμενη εικόνα του Τσάμπι Αλόνσο και στέλνει μηνύματα μέσω των κοινωνικών δικτύων για να κλέψει χρήματα. Το Κεντρικό Γραφείο Ερευνών της αστυνομίας της Ταϊλάνδης δημοσίευσε στο προφίλ του στο Facebook ένα μήνυμα που έστειλε ο χάκερ σε ένα από τα θύματά του.

«Γεια σας, είμαι ο Τσάμπι Αλόνσο. Την επόμενη σεζόν θα προπονήσω τη Λίβερπουλ, αλλά χρειάζομαι λίγα χρήματα για τα αεροπορικά εισιτήρια. Αν θέλετε να με στηρίξετε, στείλτε μου χρήματα», γράφει το πλασματικό μήνυμα που γράφτηκε στα ταϊλανδέζικα και έστειλε προφίλ στο Instagram με φωτογραφία του νυν προπονητή της Λεβερκούζεν.

Οι αρχές της Ταϊλάνδης συμβούλεψαν άπαντες να αποφύγουν τα ύποπτα μηνύματα και να μην κάνουν μεταφορές χρημάτων ή να έχουν πρόσβαση σε συνδέσμους που μπορούν να κατεβάσουν προγράμματα που κλέβουν παράνομα δεδομένα και κωδικούς πρόσβασης από τραπεζικές εφαρμογές.

Ο Τσάμπι Αλόνσο, ο οποίος οδήγησε τη Λεβερκούζεν στην κορυφή της Bundesliga, είναι μεταξύ των υποψηφίων για τη διοίκηση της Λίβερπουλ, μια ομάδα στην οποία αγωνιζόταν κατά τη διάρκεια του αγώνα του, αφού ο νυν προπονητής των «Reds», Γιούργκεν Κλοπ, ανακοίνωσε ότι δεν θα συνεχίσει την επόμενη σεζόν.