«Βόμβα» από τον Κλοπ: «Το καλοκαίρι φεύγω από την Λίβερπουλ»!

Γιούργκεν Κλοπ

i

PrtScr

«Βόμβα» από τον Κλοπ: «Το καλοκαίρι φεύγω από την Λίβερπουλ»!

Κώστας Τόπας 12:41 - 26.01.2024 / Ανανεώθηκε: 14:21 - 26.01.2024

Βόμβα μεγατόνων από τον Γιούργκεν Κλοπ, καθώς ο Γερμανός τεχνικός ανακοίνωσε πως στο τέλος της τρέχουσας σεζόν θα αποχωρήσει από την Λίβερπουλ μετά από 8,5 χρόνια στο «Άνφιλντ».

Είδηση «βόμβα» έριξε ο Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος ανακοίνωσε πως αυτή θα είναι η τελευταία του χρονιά στο «Άνφιλντ» ως τεχνικός της Λίβερπουλ!

Ο Γερμανός ενημέρωσε ήδη τη διοίκηση του συλλόγου για την απόφαση του και πλέον οι ιθύνοντες του συλλόγου είναι υποχρεωμένοι να προετοιμαστούν για την επόμενη μέρα. Αφού οδήγησε τους «Reds» σε άλλον έναν τελικό του Γουέμπλεϊ το βράδυ της Τετάρτης (24/01), ο 56χρονος προπονητής θα συνεχίσει να βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας έως το τέλος της σεζόν 2023-24 πριν ρίξει την αυλαία μιας ένδοξης 8,5 διοικητικής βασιλείας στο «Άνφιλντ», το οποίο έχει δει τον σύλλογο να κατακτά έξι τρόπαια υπό την καθοδήγησή του μέχρι σήμερα.

Επιβεβαιώνοντας την απόφασή του στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, ο Κλοπ περιέγραψε τους λόγους πίσω από αυτήν και το χρονοδιάγραμμα της σημερινής ανακοίνωσης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη για σαφήνεια με την πρώτη ευκαιρία, προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια ομαλή μετάβαση που θα πραγματοποιηθεί σε εύθετο χρόνο.

Τα συγκινητικά λόγια του Κλοπ: «Ξεμένω από ενέργεια, λατρεύω τα πάντα στην Λίβερπουλ»

«Μπορώ να καταλάβω ότι είναι σοκ για πολλούς ανθρώπους αυτή τη στιγμή, όταν το ακούς για πρώτη φορά, αλλά προφανώς μπορώ να το εξηγήσω – ή τουλάχιστον να προσπαθήσω να το εξηγήσω. Λατρεύω τα πάντα σε αυτόν τον σύλλογο, αγαπώ τα πάντα για την πόλη, μου αρέσουν τα πάντα για τους υποστηρικτές μας, αγαπώ την ομάδα, αγαπώ το προσωπικό. Αγαπώ τα πάντα. Αλλά το ότι εξακολουθώ να παίρνω αυτή την απόφαση σας δείχνει ότι είμαι πεπεισμένος ότι είναι αυτή που πρέπει να πάρω. Είναι ότι είμαι, πώς να το πω, ξεμείνω από ενέργεια. 

Δεν έχω πρόβλημα τώρα, προφανώς, το ήξερα ήδη από καιρό ότι θα πρέπει να το ανακοινώσω κάποια στιγμή, αλλά τώρα είμαι απολύτως καλά. Ξέρω ότι δεν μπορώ να κάνω τη δουλειά ξανά και ξανά και ξανά και ξανά. Μετά από τα χρόνια που ήμασταν μαζί και μετά από τόσο χρόνο που περάσαμε μαζί και μετά από όλα όσα περάσαμε μαζί, ο σεβασμός μεγάλωσε για σένα, η αγάπη μεγάλωσε για σένα και το λιγότερο που σου οφείλω είναι η αλήθεια – και αυτή είναι η αλήθεια».

Ο Κλοπ διορίστηκε προπονητής της Λίβερπουλ στις 8 Οκτωβρίου 2015. Ήταν μια απόφαση που θα έφερε επανάσταση στον σύλλογο και θα τον καθιέρωσε ως δύναμη εντός και εκτός έδρας για άλλη μια φορά. Υπό τη διαχείριση του, η Λίβερπουλ έχει κατακτήσει το Champions League, την Premier League, το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων FIFA, το FA Cup, το League Cup και το UEFA Super Cup, καθώς και το FA Community Shield.

Ο Κλοπ πρόσθεσε: «Το είπα στον σύλλογο ήδη τον Νοέμβριο. Πρέπει να εξηγήσω λίγο ότι ίσως τη δουλειά που κάνω οι άνθρωποι τη βλέπουν απ' έξω, είμαι στη γραμμή επαφής και σε προπονήσεις και τέτοια πράγματα, αλλά τα περισσότερα από όλα συμβαίνουν γύρω από τέτοια πράγματα. Αυτό σημαίνει ότι μια σεζόν ξεκινά και σχεδιάζετε σχεδόν την επόμενη σεζόν ήδη. Όταν καθίσαμε εκεί μαζί και συζητούσαμε για πιθανές υπογραφές, την επόμενη καλοκαιρινή κατασκήνωση και μπορούμε να πάμε οπουδήποτε, προέκυψε η σκέψη: «Δεν είμαι σίγουρος ότι είμαι πια εδώ» και έμεινα έκπληκτος από αυτό. Προφανώς αρχίζω να το σκέφτομαι.

«Δεν ξεκίνησε τότε, αλλά φυσικά η περασμένη σεζόν ήταν κάπως πολύ δύσκολη σεζόν και υπήρξαν στιγμές που σε άλλους συλλόγους πιθανώς η απόφαση θα ήταν, «Έλα, σε ευχαριστώ πολύ για όλα, αλλά πιθανώς θα πρέπει να χωρίσουμε εδώ ή να το τελειώσουμε εδώ. Αυτό δεν συνέβη εδώ, προφανώς. Για μένα ήταν σούπερ, σούπερ, εξαιρετικά σημαντικό να βοηθήσω να φέρω αυτή την ομάδα ξανά στις ράγες. Ήταν το μόνο που σκεφτόμουν. Όταν κατάλαβα πολύ νωρίς ότι συνέβη, είναι μια πολύ καλή ομάδα με τεράστιες δυνατότητες και μια σούπερ ηλικιακή ομάδα, σούπερ χαρακτήρες και όλα αυτά, τότε θα μπορούσα να αρχίσω να σκέφτομαι ξανά τον εαυτό μου και αυτό ήταν το αποτέλεσμα. Δεν είναι αυτό που θέλω να [κάνω], είναι απλώς αυτό που πιστεύω ότι είναι 100 τοις εκατό σωστό».

Με πέντε μήνες ακόμα για να παίξουν την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, οι Reds εξακολουθούν να συμμετέχουν σε τέσσερις διοργανώσεις και ενώ υπάρχουν ακόμη τρόπαια για να κυνηγήσουν, ο Κλοπ θα διασφαλίσει ότι τυχόν αποχαιρετισμοί θα τεθούν σε αναμονή μέχρι τον τελευταίο του αγώνα ως επικεφαλής της Λίβερπουλ τον Μάιο.

«Θα έχουμε μια στιγμή, ίσως την τελευταία αγωνιστική εδώ ή κάπου αλλού – εννοώ σε άλλες χώρες ή άλλες διοργανώσεις. Υπάρχει αρκετός χρόνος για να κάνετε τέτοια πράγματα. Ας το κάνουμε τώρα πραγματικά. Ο έξω κόσμος θέλει να χρησιμοποιήσει αυτή την απόφαση, να γελάσει γι' αυτήν, να θέλει να μας ενοχλήσει. «Είμαστε η Λίβερπουλ, περάσαμε πιο δύσκολα πράγματα μαζί. Και πέρασες πιο δύσκολα πράγματα πριν από μένα. Ας το κάνουμε μια δύναμη. Αυτό θα ήταν πολύ ωραίο. Ας αποσπάσουμε τα πάντα από αυτή τη σεζόν και ας έχουμε κάτι άλλο να χαμογελάσουμε όταν κοιτάξουμε πίσω στο μέλλον», τόνισε ο Γερμανός τεχνικός!

Κλοπ για Σαλάχ: «Ήρθε στην Αγγλία όχι για να τον πάρουμε από την Αίγυπτο, αλλά για να τον βοηθήσουμε»
PREMIER LEAGUE

08:56 - 25.01.2024

Κλοπ για Σαλάχ: «Ήρθε στην Αγγλία όχι για να τον πάρουμε από την Αίγυπτο, αλλά για να τον βοηθήσουμε»

Ο Γιούργκεν Κλοπ μετά το παιχνίδι της Λίβερπουλ με τη Φούλαμ, τόνισε πως τόσο οι «κόκκινοι» όσο και η Αίγυπτος θέλουν τον Σαλάχ να επιστρέψει όσο το δυνατό πιο γρήγορα, κάτι που μπορεί να μην γίνει αν ο Αιγύπτιος μείνει στην Αφρική.

«Τέλος, θα ήθελα να επωφεληθώ αυτής της ευκαιρίας για να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μας στον Γιούργκεν για όλα όσα έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει για την Λίβερπουλ. Ευχαριστώ, Γιούργκεν. Όταν έρθει η ώρα, δεν θα περπατήσεις ποτέ μόνος», με αυτό το μήνυμα έκλεισε την ομιλία του ο Γιούργκεν Κλοπ.