Κλοπ για Σαλάχ: «Ήρθε στην Αγγλία όχι για να τον πάρουμε από την Αίγυπτο, αλλά για να τον βοηθήσουμε»

Γιούργκεν Κλοπ & Μοχάμεντ Σαλάχ

i

PrtScr

Κλοπ για Σαλάχ: «Ήρθε στην Αγγλία όχι για να τον πάρουμε από την Αίγυπτο, αλλά για να τον βοηθήσουμε»

Δημήτρης Χούπης 08:56 - 25.01.2024

Ο Γιούργκεν Κλοπ μετά το παιχνίδι της Λίβερπουλ με τη Φούλαμ, τόνισε πως τόσο οι «κόκκινοι» όσο και η Αίγυπτος θέλουν τον Σαλάχ να επιστρέψει όσο το δυνατό πιο γρήγορα, κάτι που μπορεί να μην γίνει αν ο Αιγύπτιος μείνει στην Αφρική.

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ στο παιχνίδι της Αιγύπτου με την Γκάνα αποχώρησε ως τραυματίας, αφήνοντας σε... αναμμένα κάρβουνα τόσο τη Λίβερπουλ όσο και την εθνική του ομάδα. Ωστόσο η Αίγυπτος στο τέλος αν και δύσκολα θα συνεχίσει στην επόμενη φάση του Κόπα Άφρικα, ενώ οι «κόκκινοι» συνεχίζουν απτόητοι σε όλες τις διοργανώσεις ακόμα και χωρίς τον 30χρονο επιθετικό. 

Χθες (24/1) όμως ο πρώην διεθνής , Αχμέντ Χασάν κατηγόρησε τον Σαλάχ ότι κανονικά θα έπρεπε να μείνει στην ομάδα και ότι σχεδίαζε την αποχώρησή του. «Είναι ο αρχηγός. Θα έπρεπε να μείνει με την ομάδα στο Κόπα Άφρικα ό,τι κι αν συμβεί, ακόμα και αν είχε μόνο ένα πόδι για να σταθεί», ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του. 

Από τη μεριά της η Λίβερπουλ έσπευσε να τον υπερασπιστεί, με τον βοηθό προπονητή της ομάδας, Πεπ Λάιντερς να αναφέρει ότι δεν πρέπει να αμφισβητείται η δέσμευση του Σαλάχ και πως ο μόνος λόγος που η ιατρική ομάδα των «κόκκινων» αποφάσισε να τον επαναφέρουν στην Αγγλία είναι για να του δώσει την ευκαιρία να είναι στον τελικό (εφόσον φτάσει μέχρι εκεί).

Θέση για την υπόθεση πήρε και ο Γιούργκεν Κλοπ, μετά το τέλος του αγώνα με τη Φούλαμ, λέγοντας πως δεν «έκλεψαν» τον Σαλάχ από την Αίγυπτο, αλλά θέλησαν να του δώσουν καλύτερη ιατρική φροντίδα. 

«Η Αίγυπτος και η Λίβερπουλ θέλουν το ίδιο πράγμα. Ο Σαλάχ να είναι διαθέσιμος όσο το δυνατό πιο γρήγορα. Αν μείνει στην Αφρική και δεν του δώσουν την κατάλληλη θεραπεία, θα υπάρξει κι άλλη καθυστέρηση. Τον φέραμε εδώ όχι να το πάρουμε από την Αίγυπτο, αλλά για να του προσφέρουμε την καλύτερη ιατρική φροντίδα

«Κλείνει» στόματα ο Νούνιες: Έγινε ο πρώτος παίκτης στην Premier League που έχει δέκα γκολ και δέκα ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις αυτή τη σεζόν
PREMIER LEAGUE

09:42 - 22.01.2024

«Κλείνει» στόματα ο Νούνιες: Έγινε ο πρώτος παίκτης στην Premier League που έχει δέκα γκολ και δέκα ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις αυτή τη σεζόν

Ο Ντάργουιν Νούνιες στο χθεσινό παιχνίδι της Λίβερπουλ με την Μπόρνμουθ σκόραρε δύο γκολ και κάπως έτσι έγινε ο πρώτος παίκτης στην Premier League που έχει δέκα γκολ και δέκα ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Είναι όλα συμφωνημένα, αν ο Σαλάχ είναι έτοιμος και φτάσουν στον τελικό, θα είναι εκεί», ήταν τα λόγια του Γερμανού.