Το δράμα του Ντάνι Άλβες στις φυλακές: Εχει μπει σε πρόγραμμα κατά των αυτοκτονιών και θέλει να επιστρέψει στη Βραζιλία

Ντάνι Άλβες

i

©Photo By EUROPA PRESS/D.Zorrakino. POOL via Getty Images/Ideal Images

Το δράμα του Ντάνι Άλβες στις φυλακές: Εχει μπει σε πρόγραμμα κατά των αυτοκτονιών και θέλει να επιστρέψει στη Βραζιλία

Κώστας Τόπας 12:31 - 18.02.2024

Κατηγορούμενος για βιασμό και στη φυλακή για αρκετούς μήνες, ο Dani Alves είδε τα δικαστήρια να αρνούνται το αίτημά του για προσωρινή αποφυλάκιση. Στο μικρόφωνο της εκπομπής «Tarde AR», δημοσιογράφος αποκαλύπτει ότι είχε επαφή με συγγενή του Βραζιλιάνου. Εξηγεί ότι ο πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα σχεδίαζε να διαφύγει στη Βραζιλία εάν του χορηγούνταν προσωρινή αποφυλάκιση.

Ο Ντάνι Άλβες, ύποπτος ότι βίασε μια νεαρή γυναίκα το 2022 σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στη Βαρκελώνη, είναι έγκλειστος για αρκετούς μήνες στη φυλακή Μπράιανς 2. Κινδυνεύοντας με 12 χρόνια φυλάκιση, ο Βραζιλιάνος συχνά ζητούσε προσωρινή αποφυλάκιση κι εξακολουθεί να ζητάει, αλλά το αίτημά του απορρίφθηκε από τα δικαστήρια. Τώρα περιμένει τη δικαστική απόφαση που τον αφορά.

Η «Marca» εξηγεί ότι ο κύριος λόγος αυτής της άρνησης είναι ο κίνδυνος να διαφύγει ο Βραζιλιάνος στη χώρα καταγωγής του και ότι δεν υπάρχει συμφωνία έκδοσης μεταξύ των δύο χωρών. Μάλιστα, το πρόγραμμα «Tarde AR» αποκαλύπτει ότι ο πρώην μπακ της Μπαρτσελόνα σχεδίαζε πράγματι να καταφύγει στη χώρα καταγωγής του. Η δημοσιογράφος Σίλβια Σαλάμο παραδέχεται ότι έλαβε αυτές τις πληροφορίες από έναν πρώην κατάδικο του Ντάνι Άλβες, ο οποίος διαβεβαιώνει ότι ο πρώην παίκτης μιλούσε συχνά για την πρόθεσή του να φύγει για τη Βραζιλία μόλις αποφυλακιστεί με εγγύηση.

Επιπλέον, ο Ντάνι Άλβες έχει τοποθετηθεί σε ένα πρόγραμμα κατά των αυτοκτονιών, όπως τόνισε ο πρώην κατάδικος.

«Ο Ντάνι Άλβες είναι θλιμμένος, και έχει τοποθετηθεί σε ένα πρόγραμμα κατά των αυτοκτονιών. Έχει επίσης πει στους ανθρώπους ότι μόλις αφεθεί προσωρινά ελεύθερος, θα φύγει στη Βραζιλία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Γιατί το δικαστικό σύστημα αρνείται την προσωρινή αποφυλάκιση του Ντάνι Άλβες

Η δημοσιογράφος διευκρινίζει ότι και άλλες αποκαλύψεις για την υπόθεση Ντάνι Άλβες θα γίνουν αυτό το Σάββατο, κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Fiesta» της Telecinco: «Είναι μια αποκαλυπτική μαρτυρία, δεν είναι η πρώτη φορά που μπορώ να μιλήσω με κάποιον μέσα στη φυλακή. Εμείς θα δώσει λεπτομέρειες για το ποιος συμμετείχε στη συνομιλία και πού έγινε». 

Σε σχόλια που αναφέρει η «Marca», ο εισαγγελέας διευκρινίζει τους λόγους για τους οποίους αρνήθηκε να χορηγήσει προσωρινή αποφυλάκιση στον Ντάνι Άλβες: «Η ποδοσφαιρική περιουσία του Άλβες είναι πολύ υψηλή, είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία. Έχει ακόμα οικονομική ικανότητα ή φίλους που το κάνουν. Τονίζουμε ότι η Βραζιλία δεν έχει συμφωνία έκδοσης. Τώρα που είναι τόσο κοντά στην πιθανή καταδίκη, ο κίνδυνος απόδρασης είναι πολύ μεγαλύτερος για εμάς».

Ο Ντάνι Άλβες αρνήθηκε κάθε κατηγορία περί βιασμού: «Δεν είμαι βίαιος άντρας, δεν της άρπαξα καθόλου τα μαλλιά»
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

09:21 - 08.02.2024

Ο Ντάνι Άλβες αρνήθηκε κάθε κατηγορία περί βιασμού: «Δεν είμαι βίαιος άντρας, δεν της άρπαξα καθόλου τα μαλλιά»

Ο Ντάνι Άλβες στην κατάθεσή του στη δίκη για την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης σε βάρος μίας 23χρονης γυναίκας αρνήθηκε ότι πίεσε την καταγγέλλουσα.

Η δίκη του Βραζιλιάνου διεθνή αμυντικού πραγματοποιήθηκε ήδη στις αρχές Φεβρουαρίου. Όταν η δίκη ολοκληρώθηκε στις 7 Φεβρουαρίου, ο ισπανικός Τύπος υπολόγισε ότι η απόφαση πρέπει να εκδοθεί σε περίπου τριάντα ημέρες.