Θρίαμβος της Μπαρτσελόνα που... καθάρισε την Ατλέτικο με εξαιρετικό Λεβαντόφσκι

Θρίαμβος της Μπαρτσελόνα που... καθάρισε την Ατλέτικο με εξαιρετικό Λεβαντόφσκι

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:56 - 17.03.2024 / Ανανεώθηκε: 23:57 - 17.03.2024

Έχοντας σε εξαιρετικό βράδυ τον Λεβαντόφσκι, η Μπαρτσελόνα μετέτρεψε το ντέρμπι με την Ατλέτικο Μαδρίτης σε... περίπατο. Οι «μπλαουγκράνα» πήραν άνετο τρίποντο, επικρατώντας στο «Μετροπολιτάνο» με 3-0.

Με θριαμβευτικό τρίποντο αποχώρησε η Μπαρτσελόνα από το «Μετροπολιτάνο», εκεί όπου επικράτησε της Ατλέτικο Μαδρίτης με 3-0. Οι «μπλαουγκράνα» είχαν σε εξαιρετικό βράδυ τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, φτάνοντας έτσι στη νίκη στο ματς της 29ης αγωνιστικής της La Liga.

H πρώτη μεγάλη στιγμή ήρθε για την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Ντε Πολ έστρωσε στον Μπάριος και εκείνος σούταρε, όμως η μπάλα πέρασε άουτ (7'). Στο 35' η Μπαρτσελόνα απάντησε, με τον Λεβαντόφσκι να τροφοδοτεί τον Ραφίνια, του οποίου η κεφαλιά κατέληξε εκτός. Τρία λεπτά αργότερα, ο Φέλιξ έκανε το 1-0. Ο Γκουντογκάν πέρασε μαγική κάθετη πάσα, ο Λεβαντόφσκι έκανε το γύρισμα και ο Πορτογάλος νίκησε τον Όμπακ με σουτ.

Οι «ροχιμπλάνκος» προσπάθησαν να ισοφαρίσουν με τον Μοράτα, όμως το σουτ του στην κίνηση δεν ήταν καλό. Με το «καλημέρα» του Β' ημιχρόνου, ο Λεβαντόφσκι έκανε το 0-2. Ο Ντε Πολ έχασε την μπάλα, ο Ραφίνια έστρωσε στον Πολωνό και εκείνος σούταρε για να δει την προσπάθειά του να καταλήγει στο δοκάρι και τα δίχτυα, στο 47'.

Το 3-0 ήρθε στο 65ο λεπτό, όταν με σέντρα ακριβείας του Λεβαντόφσκι ο Φερμίν ανενόχλητος έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της «Μπάρτσα». Μετά από εκείνο το σημείο το παιχνίδι άρχισε να «σβήνει» για τα καλά. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν διαχείριση του αγώνα, ενώ απεναντίας οι παίκτες του Σιμεόνε φάνηκαν να μένουν από ψυχολογικές δυνάμεις.

Mε αυτό το τρίποντο, η Μπαρτσελόνα πλησίασε την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης στο -8. Την ίδια ώρα, η Ατλέτικο Μαδρίτης έπεσε στην πέμπτη θέση, αφού η Αθλέτικ Μπιλμπάο το Σάββατο (16/3), επικράτησε της Αλαβές και βρέθηκε τέταρτη.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 29ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ LA LIGA:

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: