Στο «ψυγείο» ο Μανθάνο που δεν μέτρησε το γκολ του Μπέλιγχαμ κόντρα στη Βαλένθια

Ο Μανθάνο και οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης

i

© PS Reddit

Στο «ψυγείο» ο Μανθάνο που δεν μέτρησε το γκολ του Μπέλιγχαμ κόντρα στη Βαλένθια

Κώστας Τόπας 14:04 - 14.03.2024 / Ανανεώθηκε: 14:13 - 14.03.2024

Ο Χιλ Μανθάνο δεν ορίστηκε στα παιχνίδια για αυτό το Σαββατοκύριακο της La Liga. Κάτι που δείχνει ότι τιμωρήθηκε επειδή σφύριξε τη λήξη του αγώνα στο «Μεστάγια» μεταξύ Βαλένθια και Ρεάλ σε λάθος στιγμή.

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που η Ρεάλ Μαδρίτης βρέθηκε να χάνει με 2-0 από τη Βαλένθια, ο Βινίσιους βγήκε μπροστά και με δύο δικά του γκολ υπέγραψε το τελικό 2-2 πριν από δύο εβδομάδες. Στο φινάλε ωστόσο επικράτησε χαμός, καθώς ο Χιλ Μανθάνο σφύριξε τη λήξη την ώρα που ο Μπέλιγχαμ έστελνε την μπάλα στα δίχτυα. Οι Μαδριλένοι είχαν έντονα παράπονα για τον διαιτητή της αναμέτρησης Χιλ Μανθάνο που σφύριξε τη λήξη δευτερόλεπτα προτού ο Άγγλος αστέρας σκοράρει για να δώσει στην ομάδα του τη νίκη.

Τώρα η Τεχνική Επιτροπή Διαιτητών της Ισπανίας, αποφάσισε να τιμωρήσει τον ΧΙλ Μανθάνο, βάζοντας τον στο «ψυγείο» ενόψει των αναμετρήσεων αυτό το Σαββατοκύριακο στη La Liga.

Υπενθυμίζεται ότι το πειθαρχικό όργανο τιμώρησε και τον Τζουντ Μπέλιγχαμ με δύο παιχνίδια ως αποτέλεσμα της κόκκινης κάρτας που του έδειξε ο Χιλ Μανθάνο και η οποία καταγράφηκε στο πόρισμα του διαιτητή. «Στο 99ο λεπτό, ο παίκτης (5) Μπέλιγχαμ, αποβλήθηκε για τον εξής λόγο: Μετά το τέλος του αγώνα και ακόμα στον αγωνιστικό χώρο, έτρεξε προς το μέρος μου με επιθετική στάση και φώναξε: επαναλαμβάνοντας σε πολλές περιπτώσεις: "είναι ένας γ*** γκολ"»

Οι Μαδριλένοι πάντως έχουν έντονα παράπονα για τον διαιτητή, Χιλ Μανθάνο, ο οποίος ωστόσο είχε εξηγήσει στους παίκτες των «μερένχες» ότι δεν θα επέτρεπε συνέχεια στο ματς, μετά το κόρνερ που έγινε στο 99ο λεπτό γιατί είχε λήξει ο πρόσθετος χρόνος. Οπως ξεκαθάρισε ο εν λόγω ρέφερι, υπήρχε μόνο χρόνος για ένα σουτ.

Ωστόσο, η Επιτροπή της Διαιτησίας της Ισπανίας ήταν ευχαριστημένη με την απόδοσή του συγκεκριμένο ρέφερι, στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, αλλά το τελευταίο λάθος ήταν αυτό που κόστισε περισσότερο στον Χιλ Μανθάνο περισσότερο. Ετσι, θα είναι εκτός αυτή την εβδομάδα, αλλά αναμένεται να επιστρέψει σύντομα. Είναι ένας από τους καλύτερους Ισπανούς διαιτητές και ο βασικός υποψήφιος για να εκπροσωπήσει τη χώρα στο προσεχές Euro.