Ο λόγος που ακυρώθηκε το γκολ του Μπέλιγχαμ που θα έδινε τη νίκη στη Ρεάλ (vid)

Ρεάλ Μαδρίτης

i

PrtScr

Ο λόγος που ακυρώθηκε το γκολ του Μπέλιγχαμ που θα έδινε τη νίκη στη Ρεάλ (vid)

Κώστας Τόπας 10:28 - 03.03.2024 / Ανανεώθηκε: 14:09 - 03.03.2024

Η Ρεάλ βρήκε δίχτυα στις καθυστερήσεις χάρη στο γκολ του Μπέλιγχαμ, ωστόσο ο Χιλ Μανθάνο σφύριξε τη λήξη, δευτερόλεπτα προτού ο Άγγλος αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Γιατί όμως ακυρώθηκε το γκολ των «μερένχες»;

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που η Ρεάλ Μαδρίτης βρέθηκε να χάνει με 2-0 από τη Βαλένθια, ο Βινίσιους βγήκε μπροστά και με δύο δικά του γκολ υπέγραψε το τελικό 2-2. Στο φινάλε ωστόσο επικράτησε χαμός, καθώς ο Χιλ Μανθάνο σφύριξε τη λήξη την ώρα που ο Μπέλιγχαμ έστελνε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι Μαδριλένοι έχουν έντονα παράπονα για τον διαιτητή της αναμέτρησης Χιλ Μανθάνο που σφύριξε τη λήξη δευτερόλεπτα προτού ο Άγγλος αστέρας σκοράρει για να δώσει στην ομάδα του τη νίκη.

Οι λόγοι που υποστήριξε ο διαιτητής ήταν ότι είχε ήδη προειδοποιήσει ότι δεν θα επέτρεπε συνέχεια στο ματς, μετά το κόρνερ που έγινε στο 99ο λεπτό γιατί είχε λήξει ο πρόσθετος χρόνος. Οπως ξεκαθάρισε ο εν λόγω ρέφερι, υπήρχε μόνο χρόνος για ένα σουτ.

Ο αμυντικός της Βαλένθια, Ούγκο Ντούρο εξήγησε τι συνέβη τα τελευταία λεπτά και έδωσε τη γνώμη του για την επίμαχη έκβαση.

«Ο διαιτητής, όταν εκτελέστηκε το κόρνερ, λέει ότι είναι το τελευταίο και, για μένα, δεν ξέρω γιατί του πήρε τόσα λεπτά να σφυρίξει όταν το είχε ήδη πει. Καταλαβαίνω τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά ο διαιτητής του είχε πει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Το πρόβλημα είναι ότι μετά το κόρνερ, οι παίκτες συνέχισαν τη δράση και οι Μαδριλένοι έφτασαν στο γκολ, ενώ ο διαιτητής είχε σφυρίξει για τελευταια φορά. Δύο δευτερόλεπτα αργότερα ο Μπέλιγχαμ με κεφαλιά. Ενώ κάποιοι παίκτες της Ρεάλ πανηγύριζαν το γκολ, οι οπαδοί της Βαλένθια δεν μπορούσαν να το συνειδητοποιήσουν, αλλά όταν είδαν τον Μανθάνο να ακυρώνει το τέρμα του Άγγλου μέσου των «μερένχες», ανακουφίστηκαν κι έφυγαν ευτυχισμένοι από το «Μεστάγια».