«Σκάνδαλο»: Τι λέει ο Τύπος στην Ισπανία για το χάος στο Βαλένθια - Ρεάλ

«Σκάνδαλο»: Τι λέει ο Τύπος στην Ισπανία για το χάος στο Βαλένθια - Ρεάλ

Κώστας Τόπας 10:01 - 03.03.2024 / Ανανεώθηκε: 14:10 - 03.03.2024

Το χαοτικό τέλος του αγώνα μεταξύ της Βαλένθια και της Ρεάλ Μαδρίτης (2-2), εμφανίζεται στα πρωτοσέλιδα των ισπανικών ΜΜΕ αυτή την Κυριακή. Η διαμάχη είναι τεράστια.

Χάος στο «Μεστάγια». Ο αγώνας της 27ης αγωνιστικής της La Liga που διεξήχθη το Σάββατο (02/03) ανάμεσα στη Βαλένθια και τη Ρεάλ Μαδρίτης, έληξε σε απόλυτη ακατανοησία. Η απόφαση που πήρε ο διαιτητής Χιλ Μαθάνο να σφυρίξει νωρίτερα το τέλος της αναμέτρησης, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

«Είναι ντροπιαστικό», σχολίασε αμέσως στα κοινωνικά του δίκτυα ο Γάλλος μέσος της Ρεάλ, Ορελιέν Τσουαμενί, συνοψίζοντας καλά τη γενική αίσθηση στην πλευρά των «μερένχες». Σήμερα το πρωί της Κυριακής (03/03), η λέξη «σκάνδαλο» εμφανίζεται στο πρωτοσέλιδο των μεγάλων αθλητικών εφημερίδων της Μαδρίτης. «Σκάνδαλο στο Μεστάγια» και «απίστευτο λάθος του διαιτητή», καταγγέλλει η Marca. «Το σκάνδαλο του πρωταθλήματος», γράφει επίσης η AS, η οποία στην σημερινή της έκδοση κάνει επίσης λόγο για «αγανάκτηση» και «σκανδαλώδες λάθος».

Ο όρος «σκάνδαλο» χρησιμοποιείται ακόμη και από την καταλανική εφημερίδα Sport, η οποία προκαλεί «μνημειώδες χάος», ενώ αναρωτιέται για τη διάρκεια της επικείμενης αποβολής του Μπέλιγχαμ μετά την κόκκινη κάρτα του. Από την πλευρά της, η Mundo Deportivo επιμένει ιδιαίτερα στο σασπένς που αναζωπυρώθηκε στη La Liga και στη «χρυσή ευκαιρία» της Μπαρτσελόνα, η οποία θα επιστρέψει έξι βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Ρεάλ, σε περίπτωση νίκης αυτή την Κυριακή στο γήπεδο της Μπιλμπά. Χωρίς πολλή έκπληξη, ο τόνος είναι πολύ διαφορετικός μεταξύ των Μέσων ενημέρωσης στην Ισπανία.

«Μια μέρα που θα θυμάστε», με χαρά η καθημερινή Superdeporte, η οποία αναδεικνύει στο πρωτοσέλιδο της «το θάρρος» του Χιλ Μαθάνο στις καθυστερήσεις, ενώ ταυτόχρονα ανησυχεί για τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη ο Μουκτάρ Ντιαγκαμπί.