«Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι κινδυνεύουν με αποκλεισμό από την Premier League»!

Πεπ Γκουαρντιόλα & Μαουρίτσιο Ποτσετίνο

i

©Photo by Catherine Ivill/Getty Images/Ideal Images

«Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι κινδυνεύουν με αποκλεισμό από την Premier League»!

Κώστας Τόπας 08:21 - 21.03.2024 / Ανανεώθηκε: 08:21 - 21.03.2024

Σύμφωνα με τη «Sun», η Premier League ενημέρωσε τόσο την Μάντσεστερ Σίτι, όσο και την Τσέλσι πως κινδυνεύουν μέχρι και με αποκλεισμό από το πρωτάθλημα, λόγω των ερευνών που έχουν ήδη γίνει για οικονομικές παραβάσεις.

Στιγμές έντασης στην Premier League. Όπως αναφέρει η «Sun», τόσο η Τσέλσι όσο και η Μάντσεστερ Σίτι έχουν προειδοποιηθεί ότι θα μπορούσαν να αποβληθούν από το πρωτάθλημα εάν κριθούν ένοχες για παραβίαση των κανόνων του οικονομικού Fair Play. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα βρίσκεται υπό έρευνα για τις υποτιθέμενες 115 οικονομικές παραβάσεις για τις οποίες κατηγορήθηκε τον Φεβρουάριο του 2023. Αγγλικά Μέσα ενημέρωσης προειδοποιούν ότι μια Ανεξάρτητη Ρυθμιστική Επιτροπή θα αρχίσει να εξετάζει και να αναλύει την υπόθεση στα τέλη του φθινοπώρου.

Από την πλευρά της, η Τσέλσι έχει επίσης προειδοποιηθεί για πιθανή έρευνα για οικονομικές παρατυπίες που διαπράχθηκαν κατά την εποχή του Ρομάν Αμπράμοβιτς, κατά τις οποίες φέρεται να έγιναν πληρωμές σε μάνατζερ ποδοσφαιριστών από λογαριασμούς που δεν εμφανίζονταν στα βιβλία του συλλόγου.

Μια παραδειγματική κύρωση

Μεταξύ των πιθανών κυρώσεων υπάρχουν ατελείωτες επιλογές, που κυμαίνονται από προειδοποίηση έως αποβολή από την Premier League. Το μέγεθος των καταγγελιών εναντίον της Σίτι και της Τσέλσι υποδηλώνει ότι και οι δύο υποθέσεις θα ενταχθούν στην κατηγορία των «σοβαρών κυρώσεων», εάν τελικά αποδειχθούν.

Το απίστευτο σενάριο που μπορεί να κρίνει πρωταθλητή στην Premier League μέσω playoff!
PREMIER LEAGUE

13:27 - 20.03.2024

Το απίστευτο σενάριο που μπορεί να κρίνει πρωταθλητή στην Premier League μέσω playoff!

Ο Γιούργκεν Κλοπ και ο Πεπ Γκουαρντιόλα θα μπορούσαν να έχουν μια τελευταία αναμέτρηση τη φετινή σεζόν. Πώς ο φετινός πρωταθλητής στην Premier League θα μπορούσε να κριθεί μέσω αγώνα playoff!

Η Μάντσεστερ Σίτι αρνείται κατηγορηματικά τις 115 κατηγορίες. Αν και η υπόθεση θα μπορούσε να ξεκινήσει τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο, η τελική απόφαση δεν αναμένεται μέχρι το 2025, πιθανώς τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο. Όσον αφορά την Τσέλσι, η UEFA επέβαλε πρόστιμο 8,6 εκατομμυρίων λιρών, αλλά η Premier δεν έχει ακόμη καταθέσει επίσημες κατηγορίες.