Οι παίκτες της QPR έγιναν Μαορί και έκαναν εκπαίδευση στον χορό «Haka» (vids)
i

©print screen

Οι παίκτες της QPR έγιναν Μαορί και έκαναν εκπαίδευση στον χορό «Haka» (vids)

Sportal newsroom 19:29 - 17.03.2023 / Ανανεώθηκε: 19:50 - 17.03.2023

Ένα απίστευτο περιστατικό έγινε στην Αγγλία και συγκεκριμένα στην QPR όπου φέρανε έναν Μαορί στην προπόνηση για να τους μάθεις τον χορό «Haka».

Ένα απίθανο περιστατικό έγινε σε προπόνηση της QPR, καθώς ο προπονητής της ομάδας έφερε έναν Μαορί για να τους μάθει τον χορό «Haka». Ο Γκάρεθ Έινσγουορθ τεχνικός της αγγλικής ομάδας είχε αυτή την πρωτοβουλία για να ανεβάσει το ηθικό των παικτών του.

Ο 49χρονος βρίσκεται στην ομάδα του Λονδίνου από τον Φλεβάρη και θέλησε με αυτόν τον τρόπο να δεθεί παραπάνω με τους παίκτες του. Στόχος του να τους ανεβάσει το ηθικό και την αυτοπεποίθηση στη μάχη που δίνει η QPR για την παραμονή της στη Championship.

Κάπως έτσι προσκάλεσε έναν Μαορί στην προπόνηση για να τους μάθει τον χορό «Haka». Οι παίκτες της ομάδας δεν πίστευαν στην όψη του ανθρώπου αυτού, ο οποίος μετά τους έκανε μάθημα στο πως να.. φοβίζουν τις αντίπαλες ομάδες. 

Ο «Ηaka» είναι ο παραδοσιακός χορός των Μαορί στη Νέα Ζηλανδία και είναι ο χορός του πολέμου. Παρουσιάζεται συνήθως σε στιγμές που θέλει ένα γκρουπ ανθρώπων να δείξουν  την περηφάνια, τη δύναμη και την ενότητα. 

Στον χορό συμπεριλαμβάνεται το χτύπημα του ποδιού στο έδαφος, την προεξοχή της γλώσσας και το ρυθμικό χτύπημα του σώματος μαζί με δυνατά συνθήματα. Οι στίχοι συνήθως περιλαμβάνουν στιγμές περηφάνιας των προγόνων τους. 

Ο χορός «Haka» χρησιμοποιείται από τις εθνικές ομάδες όλων των αθλημάτων της Νέας Ζηλανδίας, πριν από έναν αγώνα. Η ομάδα του ράγκμπι όμως φαίνεται ότι πετυχαίνει τον σκοπό της, δηλαδή να... τρομάζει τους αντιπάλους της, καθώς έχει κατακτήσει τρία Παγκόσμια Κύπελλα, τα περισσότερα μαζί με τη Νότια Αφρική. 

Tags: