Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Αγγλία U21 με ήρωα τον Τράφορντ!

Αγγλία U21 - Ισπανία U21

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Αγγλία U21 με ήρωα τον Τράφορντ!

Κώστας Τσιακλής 21:18 - 08.07.2023 / Ανανεώθηκε: 21:44 - 08.07.2023

Η Αγγλία «λύγισε» την Ισπανία στον μεγάλο τελικό του Euro U21 (1-0) και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Τζέιμς Τράφορντ που με φοβερή διπλή επέμβαση σε πέναλτι στο 90+8' κράτησε το μηδέν.

Σήκωσε την κούπα η Αγγλία U21 για πρώτη φορά μετά από 39 χρόνια! Τα «τρία λιοντάρια» επικράτησαν της Ισπανίας με 1-0 χάρη στο τυχερό γκολ του Τζόουνς (45+4') και τη σπουδαία επέμβαση του Τράφορντ σε πέναλτι του Ρουίθ στο 90+8' και κατέκτησαν το Euro U21.

Αμφότερες οι ομάδες μπήκαν πολύ δυνατά και παρότι κρινόταν ο τίτλος, πήραν ρίσκα και δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, με τον ρυθμό να είναι πολύ καλός. Οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν μια πολύ καλή στιγμή με τον Γκόρντον, ενώ η «φούρια ρόχα» απείλησε με τους Μπαένα και Παρέδες.

Ωστόσο, η Αγγλία ήταν αυτή που είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία με το δοκάρι του Κόλγουιλ στο 44' και λίγο αργότερα άνοιξε το σκορ. Στο 45+4' ο Πάλμερ εκτέλεσε το φάουλ απευθείας, η μπάλα κόντραρε στην πλάτη του Τζόουνς και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0.

Στην επανάληψη η Ισπανία ήταν ανώτερη και πίεζε ασφυκτικά, προκειμένου να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Ωστόσο, η άμυνα των «τριών λιονταριών» ήταν αδιαπέραστη, κάτι το οποίο απέδειξε σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά, αφού δεν δέχθηκε ούτε ένα γκολ.

Στο τέλος όμως αγχώθηκε, αφού ο Κόλγουιλ ανέτρεψε αντικανονικά τον Ρουίθ και οι Ισπανοί κέρδισαν πέναλτι. Ο τελευταίος ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Τράφορντ του είπε «όχι», ενώ στη συνέχεια σταμάτησε και τον Ορόθ που πήρε το ριμπάουντ. Έτσι, η Αγγλία σήκωσε την κούπα.