Άγιαξ: «Η αισχρή συμπεριφορά δεν μπορεί και δεν θα γίνει αποδεκτή από τον Άγιαξ»

Άγιαξ: «Η αισχρή συμπεριφορά δεν μπορεί και δεν θα γίνει αποδεκτή από τον Άγιαξ»

Sportal newsroom 18:37 - 06.10.2023

Θέση για τα επεισόδια με τη Φέγενορντ πήρε ο Άγιαξ, ο οποίος υποστήριξε πως τέτοια περιστατικά δεν θα γίνουν αποδεκτά από την ομάδα.

Ανακοίνωση για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο παιχνίδι του με τη Φέγενορντ εξέδωσε ο Άγιαξ, ο οποίος υποστήριξε πως αρκετοί από τους δράστες έχουν συλληφθεί. Την ίδια ώρα, η ομάδα τόνισε πως όποιος συμμετείχε στα επεισόδια δεν θα έχει θέση στον αγώνα με την Άλκμααρ καθώς και στα υπόλοιπα ματς του κλαμπ.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρονταν στην ανακοίνωση του Άγιαξ:

«Επεισόδια έξω από το γήπεδο στιγμάτισαν τον αγώνα Άγιαξ - Φέγενορντ. Ο αγώνας διεκόπη και η αστυνομία χρειάστηκε τελικά να κάνει χρήση δακρυγόνων για να αποκαταστήσει την τάξη έξω από το γήπεδο. Αυτή η αισχρή συμπεριφορά δεν μπορεί και δεν θα γίνει αποδεκτή από τον Άγιαξ. Η πολιτική της ομάδας, του δήμου του Άμστερνταμ, της αστυνομίας και της Εισαγγελίας είναι ότι οι καλοί πρέπει να υποφέρουν όσο το δυνατόν λιγότερο από τους κακούς. 

Οι δράστες που άναψαν πυρσούς, που βανδάλισαν, που άσκησαν βία, έχουν τιμωρηθεί και κάποιοι από αυτούς διώκονται. Σε κάποιες περιπτώσεις αυτό δεν κατέστη δυνατό επειδή τα συγκεκριμένα άτομα κρύφτηκαν μέσα στο πλήθος και κάλυψαν τα χαρακτηριστικά του μέσα από full face.  

Δεκαπέντε άτομα έχουν συλληφθεί και η έρευνα με βάση τις εικόνες για άλλους δέκα υπόπτους για δημόσια βία συνεχίζεται. Ο Άγιαξ έχει εντοπίσει μέχρι στιγμής 32 οπαδούς που έχουν εμπλακεί στα διάφορα επεισόδια. Σε αυτούς απαγορεύτηκε να μπουν στο γήπεδο και δεν είναι ευπρόσδεκτοι στο Άγιαξ - Άλκμααρ».