Οπαδοί της Ατλέτικο και της Φέγενορντ έδωσαν ραντεβού «θανάτου» σε δάσος (vid)

Ατλέτικο - Φέγενορντ

Οπαδοί της Ατλέτικο και της Φέγενορντ έδωσαν ραντεβού «θανάτου» σε δάσος (vid)

Κώστας Τόπας 12:05 - 06.10.2023

Οπαδοί της Ατλέτικο και Φέγενορντ έδωσαν ραντεβού «θανάτου» σε δάσος, προκειμένου να λύσουν με ξύλο τις διαφορές τους.

Αυτή την εβδομάδα, με αφορμή το Champions League, η Φέγενορντ επισκέφτηκε το «Metropolitano» για τον αγώνα κόντρα στην Ατλέτικο, από την οποία και ηττήθηκε με 3-2. Οι Ολλανδοί ταξίδεψαν στην Ισπανία, έχοντας και χιλιάδες οπαδούς στο πλευρό τους, οι οποίοι δεν... παρέλειψαν να δημιουργήσουν επεισόδια στη Μαδρίτη, τόσο πριν όσο και μετά το τέλος του ματς.

Λίγες ώρες πριν τη σέντρα μάλιστα, σύμφωνα με το «ABC» οπαδοί των δύο ομάδων έδωσαν ραντεβού σε ένα δάσος στη Μαδρίτη προκειμένου να λύσουν τις... διαφορές τους.  Ο «αγώνας» δεν κράτησε πάνω από ένα λεπτό και η νίκη, χωρίς εμπλοκή όπλων, έπεσε στην ολλανδική πλευρά. Το δεύτερο στη σειρά, αφού «κέρδισε» τους ultras της Σέλτικ της Γλασκώβης πριν από δύο εβδομάδες. Μάλιστα, ένας Ρώσος βουλευτής πρότεινε το 2017 να μετατραπεί αυτό το είδος αγώνα σε άθλημα.

«Γνωρίζοντας ότι οι οπαδοί μας είναι μαχητές και όχι χούλιγκαν, θα μπορούσαμε να μετατρέψουμε τις συγκρούσεις μεταξύ οπαδών σε αθλητισμό», δήλωσε ο βουλευτής Ιγκόρ Λεμπέντεφ, μέλος του ακροδεξιού κόμματος LDPR, σε στήλη που δημοσιεύτηκε στα εν λόγω μέσα ενημέρωσης. «Η Ρωσία θα ήταν τότε πρωτοπόρος σε ένα νέο είδος αθλήματος», πρόσθεσε τότε.

Το 2021, ultras των Ατλέτικο και της Ρεάλ οργάνωσαν μια παρόμοια συνάντηση, ρωσικού στυλ, σε χωριό έξω από τη Μαδρίτης. 

Το ξύλο συνεχίστηκε και μετά το τέλος του αγώνα μεταξύ Ατλέτικο και Φέγενορντ. Μόλις μπήκαν στο γήπεδο, αρκετοί ultras της φιλοξενούμενης ομάδας ξεκίνησαν καυγά μέσα στον χώρο των VIP. Αργότερα συνελήφθησαν. Η Εθνική Αστυνομία συνέλαβε έξι οπαδούς της Φέγενορντ στην ισπανική πρωτεύουσα, εκ των οποίων ο ένας ανήλικος, επειδή προκάλεσαν συμπλοκές εντός του προνομιακού χώρου του γηπέδου. Πέντε από αυτούς συνελήφθησαν ως φερόμενοι ως δράστες εγκλήματος τραυμάτων, ενώ ο άλλος κρατήθηκε για επίθεση στην αρχή, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.