Αντίπαλοι ΑΕΚ: Τα στατιστικά που ανάγκασαν τον Άγιαξ να «τελειώσει» τον Στάιν

Στάιν

i

©Intime

Αντίπαλοι ΑΕΚ: Τα στατιστικά που ανάγκασαν τον Άγιαξ να «τελειώσει» τον Στάιν

Κώστας Τσιακλής 22:53 - 23.10.2023 / Ανανεώθηκε: 23:39 - 23.10.2023

Ο τραγικός απολογισμός του Μόρις Στάιν στον πάγκο του Άγιαξ.

Αλλαγή προπονητή έχουμε στον αντίπαλο της ΑΕΚ στο Europa League, Άγιαξ. Ο Μόρις Στάιν αποτελεί παρελθόν και τα στατιστικά αποδεικνύουν ότι η απόφαση του «Αίαντα» ήταν σωστή.

Η ΑΕΚ βρίσκεται στον δεύτερο όμιλο του Europa League, εκεί όπου βρίσκεται και ο Άγιαξ. Οι Ολλανδοί πραγματοποιούν με διαφορά το χειρότερο ξεκίνημα στην ιστορία τους, κάτι που οδήγησε τη διοίκηση της ομάδας να απολύσει τον Μόρις Στάιν μόλις τρεις μήνες μετά την πρόσληψη του στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου.

«O Άγιαξ και ο Μορίς Στάιν θα χωρίσουν τους δρόμους τους άμεσα. Η διοίκηση του συλλόγου και ο Στάιν συμφώνησαν ότι ο προπονητής θα παραιτηθεί από τη θέση του. Ο Στάιν (Χάγη, 20 Νοεμβρίου 1973) ήρθε από τη Σπάρτα Ρότερνταμ στον Άγιαξ αυτό το καλοκαίρι και υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι τις 30 Ιουνίου 2026», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Άγιαξ.

Τα τραγικά στατιστικά του Στάιν στον πάγκο του Άγιαξ

Μια σειρά από κακά στατιστικά συνοδεύουν το όνομα του Μόρις Στάιν. Ο Ολλανδός τεχνικός λοιπόν είχε την ευθύνη της ομάδας σε 11 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις και μέτρησε μόλις δύο νίκες. Αυτό το γεγονός αντιστοιχεί σε ένα ποσοστό νικών 18.2%. 

Το χειρότερο από όλα τα στατιστικά είναι φυσικά η θέση στην οποία αφήνει τον σύλλογο ο Στάιν. Συγκεκριμένα ο Άγιαξ μετά και τη νέα ήττα από την Ουτρέχτη οπισθοχώρησε στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με πέντε βαθμούς. Αυτή είναι και η πρώτη φορά που ο «Αίαντας» βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση. Μοναδικό ενθαρρυντικό είναι ότι έχει δύο παιχνίδια λιγότερα. 

Επίσης ο Άγιαξ «τρέχει» ένα σερί οκτώ αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις χωρίς νίκη, κάτι που επίσης συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του Άγιαξ. Μέσα σε αυτό το σερί είναι φυσικά και η ισοπαλία με την ΑΕΚ στην Opap Arena για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Η τελευταία νίκη των Ολλανδών ήταν στις 24 Αυγούστου με 1-4 επί της Λουντογκόρετς για τα palyoffs της συγκεκριμένης διοργάνωσης.

Τέλος ένα τρομερό στατιστικό είναι ότι ο Στάιν στον πάγκο του Άγιαξ είχε δύο αποβολές, όσες ήταν δηλαδή και οι νίκες του στον πάγκο της ομάδας. Πέραν από αυτήν επί της Λουντογκόρετς ο Άγιαξ είχε επικρατήσει με το ίδιο σκορ και της Εράκλες στην πρεμιέρα του ολλανδικού πρωταθλήματος.