Αντίπαλοι ΑΕΚ: Εφιάλτης δίχως τέλος για τον Άγιαξ που ηττήθηκε από την Ουτρέχτη και είναι πλέον στην προτελευταία θέση!
i

©Photo by Rico Brouwer/Soccrates/Getty Images

Αντίπαλοι ΑΕΚ: Εφιάλτης δίχως τέλος για τον Άγιαξ που ηττήθηκε από την Ουτρέχτη και είναι πλέον στην προτελευταία θέση!

Κώστας Τσιακλής 15:36 - 22.10.2023 / Ανανεώθηκε: 15:45 - 22.10.2023

Ο εφιάλτης δεν έχει τέλος για τον Άγιαξ στο ολλανδικό πρωτάθλημα. Ο «Αίαντας» ηττήθηκε από την Ουτρέχτη με 4-3 και έπεσε στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας!

Σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι ο αντίπαλος της ΑΕΚ στο Europa League, Άγιαξ, ηττήθηκε εκτός έδρας με 4-3 από την Ουτρέχτη και έπεσε στην προτελευταία θέση της Eredivisie! Αξίζει να σημειωθεί ότι το ματς είχε διακοπεί προσωρινά λίγο πριν το τέλος λόγω ρίψης ενός πλαστικού ποτηριού.

Η πρώτη τελική προσπάθεια στο παιχνίδι ήταν για τον Άγιαξ στο 10', με το σουτ του Στίβεν Μπεργκβάιν να καταλήγει άουτ. Τρία λεπτά αργότερα η Ουτρέχτη απείλησε με την κεφαλιά του Ράιαν Φλαμίνγκο, την οποία απέκρουσε εντυπωσιακά ο Τζέι Γκόρτερ. Στο 22΄ ο Κρίστιαν Χλίνσον προσπάθησε να βάλει μπροστά στο σκορ τον «Αίαντα» με σουτ μέσα από την περιοχή όμως ο Βασίλης Μπάρκας είχε την απάντηση. 

Ο Έλληνας τερματοφύλακας απέκρουσε καταπληκτικά και το μακρινό σουτ του Μπεργκβάιν στο 33'. Ο Άγιαξ συνέχισε να πιέζει και έφτασε ξανά κοντά στο γκολ όμως το σουτ του Χλίνσον έφυγε ελάχιστα έξω. Τελικά η ομάδα που προηγήθηκε ήταν η Ουτρέχτη στο 44' με το ωραίο σουτ του Φλαμίνγκο. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο όπως τελείωσαν το πρώτο δηλαδή με γκολ. Στο 48' ο Φαν Ντερ Χούρν έπιασε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή και έκανε το 2-0.

Ο Άγιαξ δεν τα παράτησε και έφτασε στην ισοφάριση σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Στο 53' ο Χλίνσον έκανε το 2-1 ενώ δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης ισοφάρισε σε 2-2 με ωραίο τελείωμα μέσα από την περιοχή. Στο 61' ο Μπάρκας σταμάτησε τον Μπεργκβάιν όμως δεν μπόρεσε να πράξει το ίδιο και στην εκτέλεση πέναλτι του Ολλανδού στο 66'.

Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν ούτε αυτοί να προφυλάξουν το προβάδισμα τους και η Ουτρέχτη ισοφάρισε σε 3-3 στο 71' με το σουτ του Γενς Τούρνστρα. Η επόμενη καλή στιγμή στο ματς ήταν για τον Άγιαξ στο 80'. Ο Μπεντζαμίν Ταχίροβιτς έπιασε την κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ όμως την έστειλε πάνω στον Μπάρκα.

Χαμός στο Ουτρέχτη - Άγιαξ: Μπήκαν έξι γκολ και το ματς διεκόπη προσωρινά λόγω ενός πλαστικού ποτηριού!
REST OF THE WORLD

15:21 - 22.10.2023

Χαμός στο Ουτρέχτη - Άγιαξ: Μπήκαν έξι γκολ και το ματς διεκόπη προσωρινά λόγω ενός πλαστικού ποτηριού!

Απίστευτο ματς στην Ολλανδία, μεταξύ Ουτρέχτης και Άγιαξ, με έξι γκολ, ρίψη ποτηριών και μεγάλη διακοπή μετά από απόφαση του διαιτητή, λίγο πριν το φινάλε.

Τελικά η Ουτρέχτη κατάφερε να πληγώσει τον Άγιαξ και να πάρει τη νίκη. Στο 90' ο Μαρουάν Αζαρκάν έδωσε τη μπάλα στον Όσκαρ Φράουλο μέσα στην περιοχή και αυτός με σουτ έκανε το 4-3 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Κάπως έτσι η Ουτρέχτη πήγε στους έξι βαθμούς και έριξε τον Άγιαξ στην προτελευταία θέση με πέντε. Πάντως ο «Αίαντας» έχει δύο παιχνίδια λιγότερα.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 9ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ