Το δίλημμα του Σάουθγκεϊτ να χωρέσει μια επίθεση 186 τερμάτων στην Αγγλία!

Χάρι Κέιν

i

©Photo by Ryan Pierse - The FA/The FA via Getty Image/Ideal Images

Το δίλημμα του Σάουθγκεϊτ να χωρέσει μια επίθεση 186 τερμάτων στην Αγγλία!

Κώστας Τόπας 08:49 - 11.06.2024 / Ανανεώθηκε: 10:40 - 11.06.2024

Οι Κέιν, Μπέλινγκχαμ, Φόντεν, Σάκα, Πάλμερ, Γουότκινς και Μπόουεν πρωταγωνίστησαν αυτή τη σεζόν με τις ομάδες του και ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ θα πρέπει να ολοκληρώσει το επιθετικό παζλ των «Τριών Λιονταριών» στο Euro.

Η Αγγλία φτάνει στη Γερμανία εγκαίρως. Αφού έφτασε στα ημιτελικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 στη Ρωσία, φιναλίστ στο Πρωτάθλημα Euro 2020 στο Γουέμπλεϊ και έπεσε στα προημιτελικά του Κατάρ 2022, τα «Τρία Λιοντάρια» του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ εμφανίζονται σε αυτήν την ευρωπαϊκή τελική φάση ως ένα από μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

«Έχουν αρκετούς παίκτες που είναι οι σπουδαίοι επιτυχόντες διαφορετικών πρωταθλημάτων, όπως ο Κέιν στη Γερμανία ή η Μπέλιγχαμ στην Ισπανία. Επιπλέον, ο Φόντεν, ο Πάλμερ, ο Σάκα έχουν λάμψει στην Premier League. Έχουν έξι ή επτά σκόρερ σε εξαιρετική φόρμα. τους δίνει ελπίδα», είπε ο Σλάβεν Μπίλιτς, πρώην προπονητής της Κροατίας.

Με τον Κέιν, τον «πρώτο σκόρερ» της Bundesliga αφού σημείωσε 44 γκολ σε 45 αγώνες σε όλα τα τουρνουά με τη Μπάγερν, oι υπόλοιποι επιθετικοί που κλήθηκαν είναι εκτός της εξίσωσης των Big-6 της Premier League. Ο Γουότκινς (27 γκολ με την Άστον Βίλα), ο Μπόουεν (20 με τη Γουέστ Χαμ) και ο Τόνεϊ (τέσσερα με την Μπρέντφορντ) θα προσθέσουν έναν πάγκο για μια Αγγλία που έχει μεγάλο βάθος στην επίθεση.

«Σίγουρα έχουμε περισσότερες επιλογές στην επιθετική ζώνη. Έχουμε πετύχει περισσότερα γκολ από οποιαδήποτε άλλη γενιά. Έχουμε πολλούς ανθρώπους από τον πάγκο που μπορούν να βγουν και να σκοράρουν, κάτι που είναι κρίσιμο. Κάθε επιθετικός έχει ένα προφίλ και μας προσφέρει κάτι διαφορετικό», επισήμανε ένας Σάουθγκεϊτ που έχει το δίλημμα πώς να χωρέσει στην επίθεση του 186 γκολ!

Τα γκολ των Άγγλων επιθετικών με τους συλλόγους τους

  1. Κέιν (Μπάγερν): 44 γκολ

  2. Φόντεν (Μάντσεστερ Σίτι): 27 γκολ

  3. Γουότκινς (Άστον Βίλα): 27 γκολ

  4. Πάλμερ (Τσέλσι): 25 γκολ

  5. Μπέλιγχαμ (Ρεάλ Μαδρίτης): 23 γκολ

  6. Σάκα (Άρσεναλ): 20 γκολ

  7. Μπόουεν (Γουέστ Χαμ): 20 γκολ

Ο αγγλικός κίνδυνος έρχεται από όλες τις πλευρές και αποπνέει νιάτα. Από τη μεσαία γραμμή, όπου ο Μπέλιγχαμ (20 ετών) έχει ξεχωρίσει τη φετινή σεζόν με 23 γκολ σε 43 αγώνες με ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης με την οποία έχει κατακτήσει τη La Liga και το Champions League.

«Το να παίζεις ψηλότερα με την Αγγλία εξαρτάται από το σύστημα, αλλά είναι δύσκολο με τους απίστευτους ποδοσφαιριστές που έχουμε στην επίθεση», εξομολογήθηκε ο Τζουντ, ο οποίος θα είναι αδιαμφισβήτητος στο Euro, μαζί με τα υπόλοιπα ταλέντα του «ποδοσφαίρου». «Δεν χρειάζεται να του ασκήσεις όλη την πίεση. Έχουμε πολλούς καλούς παίκτες», προειδοποίησε ο Σάουθγκεϊτ

Από εκεί και πέρα, ο Φόντεν (24 ετών), που στέφθηκε MVP της Premier League, έχει πετύχει 27 γκολ σε 52 αγώνες με την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι. «Έχει το γκολ στις φλέβες του και έχει ένα χάρισμα», δήλωσε ο Γκουαρντιόλα. Μπορεί να καταλάβει οποιαδήποτε από τις τρεις θέσεις... όπως ο Πάλμερ (22 ετών), ο οποίος έχει «εκραγεί» με 25 γκολ σε 45 παιχνίδια με την Τσέλσι, όντας ο δεύτερος σκόρερ στην Premier League με 22 γκολ, τον οποίο ξεπέρασε μόνο ο Χάαλαντ (27 γκολ).