Φόβοι για επεισόδια Άγγλων και Σέρβων στη Γερμανία
i

©Photo by Burak Akbulut/Anadolu Agency/Getty Images

Φόβοι για επεισόδια Άγγλων και Σέρβων στη Γερμανία

Δημήτρης Χούπης 19:43 - 10.06.2024

Αγγλία και Σερβία θα κοντραριστούν στη Γερμανία για το Euro 2024, με τις Αρχές της χώρας να φοβούνται για επεισόδια μεταξύ των οπαδών.

Η Αγγλία θα αντιμετωπίσει τη Σερβία την ερχόμενη Κυριακή (16/6) για την πρώτη αγωνιστική του τρίτου ομίλου του Euro 2024. Ενόψει του συγκεκριμένου αγώνα οι γερμανικές Αρχές φαίνεται ότι το έχουν... κυκλώσει μιας και υπάρχει φόβος για επεισόδια μεταξύ των οπαδών.

Λέγεται πως στη Γερμανία θα βρίσκονται περίπου 40.000 Άγγλοι και περίπου 5.000 - 8.000 Σέρβοι, ανάμεσά τους και 500 Σέρβοι χούλιγκαν. Οι αστυνομικές αρχές λοιπόν υπό των φόβο πιθανής σύγκρουσης αναμένεται να υπάρχουν 1.000 αστυνομικοί.

Υπενθυμίζεται πως το Euro του 2016 στη Γαλλία είχε στιγματιστεί από τα θλιβερά επεισόδια ανάμεσα στους Άγγλους και τους Ρώσους οπαδούς. Οι συγκρούσεις μεταξύ των οπαδών μάλιστα δεν είχαν μείνει μόνο εκτός γηπέδου, αλλά και εντός.

Μετά τη λήξη του αγώνα των δύο ομάδων οι Ρώσοι χούλιγκαν είχαν πάει στην κερκίδα που καθόντουσαν οι Άγγλοι και τους επιτέθηκαν. Κάπως έτσι οι γερμανικές Αρχές θέλοντας να μην υπάρξει παρόμοια κατάσταση, θα προσπαθήσουν να γίνει ο αγώνας κάτω από... δρακόντεια μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικές Αρχές της χώρας βρίσκονται στα... κόκκινα από την Παρασκευή (7/6), κάνοντας συνεχείς ελέγχους στα σύνορα με Δανία, Γαλλία, Ολλανδία, Λουξεμβούργο και το Βέλγιο.

Όπως ανέφερε μάλιστα η Υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας οι τρεις μεγάλοι φόβοι είναι η ισλαμιστική απειλή, η οπαδική βία και οι ενδεχομένως κυβερνοεπιθέσεις.