Αγορές δισεκατομμυρίων σε μπύρες από τους Άγγλους ενόψει του Euro 2024 - Στο 115% η αύξηση πληρότητας στις παμπ

Αγορές δισεκατομμυρίων σε μπύρες από τους Άγγλους ενόψει του Euro 2024 - Στο 115% η αύξηση πληρότητας στις παμπ

Δημήτρης Χούπης 21:52 - 09.06.2024

Οι Άγγλοι περιμένουν με ανυπομονησία το Euro 2024 κάνοντας αγορές δισεκατομμυρίων σε μπύρες, ενώ η αύξηση πληρότητας στις παμπ έχει φτάσει το 115%.

Ποδόσφαιρο και μπύρα στην Αγγλία είναι συνώνυμα. Όσο πλησιάζει το Euro 2024 στο Νησί έχουν ήδη αρχίσει να προμηθεύονται και να κάνουν τις απαραίτητες αγορές για τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με έρευνα της GlobalData οι ποδοσφαιρόφιλοι στην Αγγλία αναμένεται να ξοδέψουν... δισεκατομμύρια ευρώ. Συγκεκριμένα, το ποσό αυτό φτάνει τα 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ κατά τη διάρκεια του Euro 2024. Τα έξοδα αφορούν μπύρες, πίτσες και γενικότερα το φαγητό που θα καταναλώσουν. Ακόμα, αφορούν νέες τηλεοράσεις που θα αγοράσουν, φανέλες και κασκόλ της εθνικής τους ομάδας.

Δεν είναι ούτε η Λίβερπουλ ούτε η Μάντσεστερ Σίτι: Η ομάδα με τους περισσότερους διεθνείς στην Εθνική Αγγλίας
EURO 2024

21:04 - 06.06.2024

Δεν είναι ούτε η Λίβερπουλ ούτε η Μάντσεστερ Σίτι: Η ομάδα με τους περισσότερους διεθνείς στην Εθνική Αγγλίας

Η Εθνική Αγγλίας έκανε γνωστή την τελική της αποστολή για το Euro 2024, ωστόσο η ομάδα που έχει τους περισσότερους διεθνείς στα «Τρία Λιοντάρια» δεν είναι καμία από αυτές που φανταζόμαστε.

Όσον αφορά τις παμπ, η πληρότητα σε σχέση με το Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ έχει ανέβει στα... ύψη. Πιο αναλυτικά η αύξηση πληρότητας έχει φτάσει στο 115% συγκριτικά με το Παγκόσμιο Κύπελλο τον περασμένο Δεκέμβρη. Στην αύξηση αυτή έχουν συμβάλλει οι «φιλικές» ώρες των αγώνων της Αγγλίας, αλλά και το γεγονός ότι το τουρνουά θα γίνει καλοκαίρι.

Όπως αναφέρουν τα μαθηματικά της GlobalData κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θα καταναλωθούν 300.000.000 μπύρες, με τη μέση τιμή μιας μπύρας στο Λονδίνο να αγγίζει τα 7 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το τουρνουά αυτό είναι το πρώτο που οι Άγγλοι θα μπορούν να το... ζήσουν για τα καλά μετά από έξι χρόνια. Αφού το 2021 ο covid ακόμα ήταν έντονος, ενώ το Μουντιάλ του 2022 έγινε Δεκέμβρη.

Κάπως έτσι το γεγονός ότι είναι καλοκαίρι, έχει κάνει τους Άγγλου να περιμένουν με ακόμα περισσότερη ανυπομονησία το Euro στα γήπεδα της Γερμανίας.