Ματέους: «Είναι και πάλι η σειρά της Γερμανίας να κατακτήσει το Euro»

Ματέους: «Είναι και πάλι η σειρά της Γερμανίας να κατακτήσει το Euro»

Sportal newsroom 17:41 - 08.06.2024 / Ανανεώθηκε: 17:41 - 08.06.2024

Ο θρύλος της Γερανίας, Λοτάρ Ματέους, μίλησε μετά το φιλικό με την Ελλάδα και τόνισε ότι η εθνική ομάδα της πατρίδας του μπορεί να κατακτήσει το Euro.

Ποιος θα παίξει στη μεσαία γραμμή, ποιος στην επίθεση; Και πώς θα εμφανιστεί η Γερμανία στο Euro που ξεκινά την ερχόμενη Παρασκευή (14/6); Ο Λοτάρ Ματέους, παγκόσμιος πρωταθλητής στο Μουντιάλ της Ιταλίας το 1990 με την Γερμανία, πιστεύει ότι οι παίκτες του Γιούλιαν Νάγκελσμαν μπορούν να κατακτήσουν τον τίτλο στην πατρίδα τους. 

Ο 63χρονος πλέον εργάζεται ως τηλεοπτικός σχολιαστής και αφού παρακολούθησε τον χθεσινό φιλικό αγώνα με την Ελλάδα (2-1), επιχείρησε να κάνει μια πρόβλεψη για την πορεία της Γερμανίας στο Euro 2024 στο Kicker.de.

«Μπορεί να είναι λίγο πατριωτικό. Αλλά είναι ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην έδρα μας και έχουμε μια ομάδα με εμπειρία, νεανικό σθένος και ταχύτητα. Όλοι κέρδισαν τίτλους, τουλάχιστον οι περισσότεροι. Πιστεύω ότι μετά από τόσες ήττες είναι και πάλι η σειρά μας, γιατί έχουμε ποιότητα και θετικό κλίμα», ανέφερε αρχκά ο Ματέους.

Στη συνέχεια μίλησε για τον Γκιντογκάν και το περιβραχιόνιο του αρχηγού: «Δεν πρέπει να του δίνετε λευκή κάρτα επειδή έχει το περιβραχιόνιο. Αν ήμασταν  συνεπείς και έχοντας επιλέξει τον Τόνι Κρόος στη μεσαία γραμμή, θα έπρεπε να του δώσουμε το περιβραχιόνιο. Διαφορετικά εστιάζουμε στον Γκιντογκάν και τον αφήνουμε βασικό σε κάθε αγώνα. Τελευταία όμως αντικαταστάθηκε πάντα μετά από περίπου μία ώρα.

Αυτό δεν είναι ακριβώς...αρχηγός. Απ’ ότι φαίνεται ο Νάγκελσμαν δεν τον εμπιστεύεται να παίξει για όλα τα 90 λεπτά, παρόλο που είναι προφανώς σπουδαίος παίκτης. Ο Χάνσι Φλικ τον έκανε αρχηγό, όχι ο Νάγκελσμαν. Ίσως δεν θέλει να προκαλέσει προβλήματα τώρα. Στο παρελθόν ο αρχηγός ήταν πάντα άθικτος. Τώρα είναι διαφορετικά».