Η... μαχήτρια Ελλάδα «λύγισε» στο φινάλε από τη Γερμανία

Οι παίκτες της Εθνικής στο Γερμανία - Ελλάδα

i

© Intime

Η... μαχήτρια Ελλάδα «λύγισε» στο φινάλε από τη Γερμανία

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:38 - 07.06.2024 / Ανανεώθηκε: 23:56 - 07.06.2024

Η Ελλάδα έδωσε σκληρή μάχη στο Γκλάντμπαχ, όμως η Γερμανία βρήκε τον τρόπο να τη... λυγίσει στο φινάλε. Μπορεί ο Μασούρας να έδωσε το προβάδισμα στο φιλικό του Γκλάντμπαχ, όμως Χάβερτς και Γκρος διαμόρφωσαν το τελικό 2-1.

Παρά το γεγονός πως ήταν ένα φιλικό παιχνίδι, η Ελλάδα έδωσε την... ψυχή της στο Γκλάντμπαχ, εκεί όπου ηττήθηκε τελικά από τη Γερμανία με 2-1. Ο Μασούρας χάρισε στην ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου το προβάδισμα, όμως οι Χάβερτς και Γκρος έφεραν τελικά την ανατροπή.

Η «γαλανόλευκη» πατούσε καλύτερα στο ξεκίνημα και μάλιστα ήταν η πρώτη ομάδα που έφτασε κοντά στο προβάδισμα. Ο Μασούρας έβγαλε μπαλιά στον Τζόλη και εκείνος σε δύο χρόνους είδε τον Νόιερ να τον σταματά από την καρδιά της αντίπαλης περιοχής (7’). Αυτή δεν ήταν η μοναδική ατυχία, αφού στο ξεκίνημα της φάσης ο Ιωαννίδης τραυματίστηκε και τελικά αποχώρησε με πρόβλημα στον ώμο. Η ομάδα του Παπαδόπουλου συνέχισε να έχει τον έλεγχο του ματς, προσπαθώντας να βγάλει μπαλιές στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Η πρώτη μεγάλη στιγμή για τους Γερμανούς ήρθε στο 29’, όταν ο Βίρτς δοκίμασε μία σέντρα σουτ που έδιωξε ο Βλαχοδήμος

Το γκολ τελικά ήρθε για την Ελλάδα, με τον Γιώργο Μασούρα (34’)! Ο Τζόλης δοκίμασε ένα σουτ, ο Νόιερ απέκρουσε την μπάλα και ο άσος του Ολυμπιακού πήρε το ριμπάουντ, σκοράροντας για το 0-1 από τη μικρή περιοχή. Η γηπεδούχος προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, θέλοντας να ισοφαρίσει πριν το ημίχρονο. Στο 40’ ήρθε η κεφαλιά του Χάβερτς, η οποία πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι. Λίγο αργότερα ο ίδιος πλάσαρε από αριστερά τον Βλαχοδήμο, όμως ήταν εκτεθειμένος και το τέρμα του στο 43’ δεν μέτρησε ποτέ. Ο Παυλίδης απάντησε με ένα σουτ που κατέληξε για λίγο κόρνερ, ενώ ο Χάβερτς στο 45+1’ είδε τον Έλληνα κίπερ να τον σταματά εντυπωσιακά με το πόδι.

Στο δεύτερο μέρος το μοτίβο ήταν παρόμοιο με το πρώτο. Η Ελλάδα ήταν εκείνη που πίεζε στο ξεκίνημα, όμως σχετικά γρήγορα οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το ματς. Στο 53’ ο Μπακασέτας δοκίμασε ένα ωραίο μακρινό σουτ, το οποίο πέρασε εκτός εστίας. Στο 56’ η Γερμανία τελικά έφτασε στην ισοφάριση, με τον άνθρωπο που έχασε τις μεγαλύτερες ευκαιρίες της. Ο Χάβερτς υποδέχθηκε με πλάτη στην εστία την μπάλα, έκανε σουτ από την περιοχή και έφερε το παιχνίδι στα ίσα, σκοράροντας για το 1-1. Αυτό της έδωσε την υπεροχή, με τα «πάντσερ» να ψάχνουν την ανατροπή. 

Ωστόσο, η ομάδα που έφτασε πιο κοντά στο τέρμα ήταν η «επίσημη αγαπημένη», με τον Τζόλη να νικιέται από τον Νόιερ στο τετ-α-τετ από αριστερά. Με το ρολόι να πλησιάζει στο 90ο λεπτό, το παιχνίδι είχε ισορροπήσει αρκετά. Η γηπεδούχος ήταν εκείνη που πατούσε καλύτερα, με την Ελλάδα να βγάζει κατά κύριο λόγο κόντρες. Μία από αυτές θα μπορούσε να μετατραπεί στο 1-2, όμως ο Δουβίκας δεν τροφοδότησε στην κατάλληλη στιγμή τον Τζόλη (74’). Στο 84’ η Γερμανία έφτασε πολύ κοντά στο 2-1, όμως η «βολίδα» του Χένρι σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Αυτή ήταν η προειδοποίηση και τελικά λίγο αργότερα ήρθε η ανατροπή, με τον Γκρος να πιάνει ένα υπέροχο σουτ στην κίνηση από μακριά και να διαμορφώνει το τελικό σκορ.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ: 

Γερμανία (Νάγκελσμαν): Νόιερ, Τα, Ρούντιγκερ, Κίμιχ, Μίτλεσταντ, Κρόος, Άντριχ, Μουσιάλα, Βιρτζ, Γκιουντογκάν, Χάβερτς.

Ελλάδα (Παπαδόπουλος): Βλαχοδήμος, Ρότα, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Γιαννούλης, Σιώπης, Μάνταλος, Μασούρας, Μπακασέτας, Τζόλης, Ιωαννίδης.