Επί ποδός οι γερμανικές Αρχές ενόψει του Euro 2024
i

©Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images

Επί ποδός οι γερμανικές Αρχές ενόψει του Euro 2024

Δημήτρης Χούπης 17:31 - 10.06.2024 / Ανανεώθηκε: 17:31 - 10.06.2024

Στα... κόκκινα είναι οι γερμανικές Αρχές ενόψει του Euro 2024, κάνοντας συνεχείς ελέγχους στα σύνορα, τα οποία είναι απροσπέλαστα.

Σε λιγότερο από μία εβδομάδα το Euro 2024 ξεκινάει και στη Γερμανία ετοιμάζονται για ακόμα μία γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Εναρκτήριο παιχνίδι της διοργάνωσης είναι στις 14 Ιουνίου ανάμεσα στην οικοδέσποινα Γερμανία και τη Σκωτία.

Από την Παρασκευή λοιπόν έχουν αρχίσει να τίθενται σε ισχύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας σε πολλές πόλεις της χώρας ενόψει του Euro. Συγκεκριμένα, ακόμα και στα σύνορα γίνονται συνεχώς έλεγχοι, για να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο βίας ή ακόμα και τρομοκρατικών επιθέσεων. Αφού εδώ λίγο καιρό ήδη έχουν ακουστεί φήμες για επιθέσεις του ISIS στη χώρα.

Όπως αναφέρει η Υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Νάνσι Φέζερ έχει τρεις μεγάλους φόβους τον μήνα που θα γίνεται το Euro. Η ισλαμιστική απειλή, η οπαδική βία, αλλά και ενδεχόμενες κυβερνοεπιθέσεις.

Οι έλεγχοι λοιπόν γίνονται στα σύνορα με τη Δανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο, ενώ όσον αφορά την Αυστρία οι έλεγχοι έχουν αρχίσει προ πολλού. Οι έλεγχοι στις χώρες που ανήκουν στη ζώνη του Σένγκεν αναμένεται να έχουν ισχύ μέχρι και τις 19 Ιουλίου, πέντε μέρες μετά τον τελικό της διοργάνωσης στο Βερολίνο.

Η Υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας παραχώρησε συνέντευξη στη γερμανική ραδιοφωνία DLF και μεταξύ άλλων τονίζει πως η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης της χώρας για το Euro είναι να διοργανωθεί με ασφάλεια. Υποστήριξε ότι 22.000 αστυνομικοί θα είναι επί ποδός κάθε μέρα σε όλη τη χώρα.

Μετά την αιματηρή επίθεση στο Μάνχαϊμ με ισλαμιστικά κίνητρα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός αστυνομικού, έκανε τις Αρχές να βρίσκονται στο... κόκκινο.