Ο Σαλάχ γλίτωσε στο φινάλε την Αίγυπτο από κάζο κόντρα στη Μοζαμβίκη

Αίγυπτος - Μοζαμβίκη

i

© PrtScr

Ο Σαλάχ γλίτωσε στο φινάλε την Αίγυπτο από κάζο κόντρα στη Μοζαμβίκη

Πάνος Κορομηλάς 21:04 - 14.01.2024 / Ανανεώθηκε: 00:18 - 15.01.2024

Με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μοχάμεντ Σαλάχ στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων, η Αίγυπτος γλίτωσε την ήττα από τη Μοζαμβίκη, αποσπώντας τελικά τον βαθμό της ισοπαλίας με σκορ 2-2.

Αγχωτική πρεμιέρα για την Αίγυπτο στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής απέναντι στη Μοζαμβίκη. Η ομάδα του Ρούι Βιτόρια, βρέθηκε μια ανάσα από το να χάσει το ματς, όμως ο Μοχάμεντ Σαλάχ ευστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων, με το τελικό 2-2 να αφήνει ανάμεικτα συναισθήματα στις δύο ομάδες. 

Η Αίγυπτος μπήκε δυνατά άνοιξε το σκορ στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης με ωραίο γύρισμα και εκτέλεση του Μοχάμεντ.

Μετά το γκολ, οι Αιγύπτιοι διατήρησαν τον έλεγχο του ματς, έφτασαν κοντά στο δεύτερο τέρμα με τον Τρεζεγκέ να σημαδεύει το δοκάρι στο 25', όμως τίποτα δεν άλλαξε μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους.

Και αφού δε διεύρυναν το προβάδισμά τους, τιμωρήθηκαν. Μέσα σε τρία λεπτά, από το 55' ως το 58', η Μοζαμβίκη βρήκε δύο φορές δίχτυα με τους Βίτι και Μπακέ, κάνοντας την ανατροπή.

Με την είσοδο του Μαρμούς, η Αίγυπτος έγινε πιο επιθετική και δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις. Η λύτρωση τελικά ήρθε στις καθυστερήσεις από τα πόδια του αρχηγού, Μοχάμεντ Σαλάχ. Ο Μοχάμεντ ανατράπηκε μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι με τη βοήθεια του VAR και ο επιθετικός της Λίβερπουλ ευστόχησε από τα 11 βήματα, γλιτώνοντας την εθνική του ομάδα από μια απρόσμενη ήττα. 

«Γκέλα» για τη Νιγηρία με βασικό τον Εκόνγκ, άφησε βαθμούς απέναντι στην Ισημερινή Γουινέα
REST OF THE WORLD

18:04 - 14.01.2024

«Γκέλα» για τη Νιγηρία με βασικό τον Εκόνγκ, άφησε βαθμούς απέναντι στην Ισημερινή Γουινέα

Ξεκίνημα με απώλεια βαθμών για τη Νιγηρία στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, η οποία αρκέστηκε στην ισοπαλία απέναντι στην Ισημερινή Γουινεά (1-1), με τον Γουίλιαμ Τροστ Εκόνγκ να παίρνει φανέλα βασικού από τον Ζοσέ Πεσέιρο.

Στην επόμενη αγωνιστική η Μοζαμβίκη αντιμετωπίζει το Πράσινο Ακρωτήριο (19/01, 16:00), ενώ οι Αιγύπτιοι θα παίξουν απέναντι στη Γκάνα (18/01, 22:00) σε ένα κομβικό ντέρμπι που αναμένεται να κρίνει πολλά για την πρώτη θέση του ομίλου.