Αϊντχόφεν και Ντόρτμουντ άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς

Αϊντχόφεν και Ντόρτμουντ άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:57 - 20.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:26 - 21.02.2024

Αϊντχόφεν και Ντόρτμουντ έμειναν στην ισοπαλία στο «Philips Stadion» με σκορ 1-1 και άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς της Βεστφαλίας.

Αϊντχόφεν και Ντόρτμουντ έμειναν στην ισοπαλία στο «Philips Stadion» με σκορ 1-1 και άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς της Βεστφαλίας. Οι σκόρερ των δύο ομάδων ήταν ο Ντόνιελ Μάλεν (24') για τους Γερμανούς, ενώ για τους Ολλανδούς ήταν ο Λουκ Ντε Γιονγκ (56') από την άσπρη βούλα.

Η πρώτη καλή ευκαιρία άνηκε στους φιλοξενούμενους. Στο 15' ο Μάλεν βρήκε χώρο, έκανε το σουτ, αλλά το τελείωμά του ήταν αδύναμο και κατέληξε πάνω στον Μπενίτες

Στο επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι απάντησαν στις ευκαιρίες με τον Τίλμαν. Ο Αμερικανός ποδοσφαιριστής πήρε τη πάσα του Ντε Γιονγκ, βγήκε σε θέση τετ-α-τετ, έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 20ο λεπτό άγγιξαν το γκολ όταν μετά την εκτέλεση κόρνερ του Ρόις, ο Σλότερμπεκ πήρε τη κεφαλιά, η οποία ήταν άστοχη. 

Ωστόσο τέσσερα λεπτά μετά, το σύνολο του Εντίν Τέρζιτς πήρε το προβάδισμα με τον Ντόνιελ Μάλεν. Ο Ολλανδός διεθνής πήρε την μπάλα στην περιοχή, έκανε το σουτ και παρά την προσπάθεια του Μπενίτες να αποκρούσει τη μπάλα, αυτή κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0 των Γερμανών. 

Η Αϊντχόφεν στο 37' είχε την ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια, αλλά το σουτ του Μπακαγιόκο ήταν αρκετά άστοχο. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια, με το σκορ να είναι στο 0-1. 

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι. Στο 53ο λεπτό ο Χούμελς ανέτρεψε τον Τίλμαν μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή του αγώνα να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Ντε Γιονγκ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι, με τον Μάιερ να πέφτει σωστά, αλλά μην καταφέρνει να αποσοβήσει το γκολ. 

Έξι λεπτά μετά, η Ντόρτμουντ είχε καλή ευκαιρία με τον Μάλεν όταν σούταρε από πλάγια θέση, αλλά ο Μπενίτες απέκρουσε. Στο 81' οι γηπεδούχοι είχαν μοναδική ευκαιρία με τον Ντεστ, ο οποίος έκανε το μακρινό σουτ, όμως ο Μάιερ είπε «όχι» με εντυπωσιακό τρόπο. Κάπως έτσι παρέμεινε το 1-1 μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα, με τις δύο ομάδες να λύνουν τις διαφορές τους στη ρεβάνς της Γερμανίας την Τετάρτη (13/3, 22:00). 

Οι ενδεκάδες

Αϊντχόφεν: Μπενίτεζ, Τέζε, Σούτεν, Μποσκακλί, Ντεστ, Τίλμαν, Φέρμαν, Σαϊμπαρί, Μπακαγιόκο, Λοθάνο, Ντε Γιονγκ 

Ντόρτμουντ: Μέιερ, Ριέρσον, Χούμελς, Σχλότερμπεκ, Μάατσεν. Σάμπιτσερ, Τσαν, Μάλεν, Ρόις, Σάντσο, Φίλκρουγκ