Αϊτάνα Μπονμάτι: «Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την ισότητα, θέλω η νέα γενιά να έχει καλύτερη ζωή από τη δική μας»

Αϊτάνα Μπονμάτι

i

©glomex

Αϊτάνα Μπονμάτι: «Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την ισότητα, θέλω η νέα γενιά να έχει καλύτερη ζωή από τη δική μας»

Κώστας Τσιακλής 15:19 - 19.10.2023 / Ανανεώθηκε: 15:24 - 19.10.2023

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια με την Ισπανία, Αϊτάνα Μπονμάτι, δήλωσε πως θα συνεχίσουν να παλεύουν για την ισότητα μεταξύ των δύο φύλων και στο ποδόσφαιρο.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια, Αϊτάνα Μπονμάτι, μίλησε για την ισότητα μεταξύ των δύο φύλων στο ποδόσφαιρο και είπε πως πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο. Η ίδια πάντως δήλωσε πως θα συνεχίσει να παλεύει για αυτό. 

Η Αϊτάνα Μπονμάτι είναι μια από τις κορυφαίες ποδοσφαιρίστριες του κόσμου. Η 25χρονη έχει ήδη βιώσει αρκετές μεγάλες στιγμές και διακρίσεις, με τελευταία την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το περασμένο καλοκαίρι. Τότε φυσικά οι Ισπανίδες δεν μπόρεσαν να το χαρούν όσο θα ήθελαν αφού προέκυψε το φιλί του Λουίς Ρουμπιάλες στην Τζένι Ερμόσο, το οποίο τράβηξε πάνω του όλα τα βλέμματα της δημοσιότητας.

Μάλιστα στη συγκεκριμένη διοργάνωση η Μπονμάτι είχε πάρει τη χρυσή μπάλα καθώς αγωνίστηκε σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας της, μετρώντας τρία γκολ και δύο ασίστ. Επίσης τον Αύγουστο ανακηρύχθηκε από την UEFA ως η κορυφαία παίκτρια της χρονιάς εξαιτίας και της κατάκτησης του Champions League με τη Μπαρτσελόνα.

Η 25χρονη λοιπόν παραχώρησε δηλώσεις στο BBC και σχολίασε το θέμα με την ισότητα μεταξύ των δύο φύλων στο ποδόσφαιρο. Η Μπονμάτι δήλωσε πως ναι μεν υπάρχει πρόοδος στο συγκεκριμένο θέμα ωστόσο υπάρχουν ακόμα πολλά που μπορούν να βελτιωθούν. Πάντως η ίδια δεν το βάζει κάτω και θα συνεχίσει να παλεύει για αυτήν (την ισότητα) που θα κάνει τη νέα γενιά να έχει καλύτερη ζωή.

«Ναι, φυσικά (υπάρχει πρόοδος), κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών είχαμε πολλές αλλαγές, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά να βελτιωθούν. Πάντα "χτίζουμε" για την ισότητα για να έχουμε καλές συνθήκες, να μας αντιμετωπίζουν ως επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Θα ήθελα να συνεχίσω να παλεύω (όπως είπα να κάνουν και οι συμπαίκτριες μου) γιατί θα ήθελα η επόμενη γενιά να έχει μια καλύτερη ζωή από αυτή που έχουμε σήμερα και νομίζω ότι οι προηγούμενες γενιές πολέμησαν για να έχουμε μια καλύτερη ζωή σήμερα».

Ρόδρι για τη Χρυσή Μπάλα: «Δεν είμαι αρκετά εμπορικός, με ανησυχούν πράγματα που μπορώ να ελέγξω»
PREMIER LEAGUE

15:04 - 19.10.2023

Ρόδρι για τη Χρυσή Μπάλα: «Δεν είμαι αρκετά εμπορικός, με ανησυχούν πράγματα που μπορώ να ελέγξω»

Ο Ρόδρι μιλώντας σε μια εκπομπή αναφέρθηκε στη Χρυσή Μπάλα, λέγοντας πως δεν είναι αρκετά εμπορικός για την κερδίσει, ενώ την ίδια ώρα σχολίασε πως αυτό που τον απασχολεί είναι να κερδίζει τρόπαια.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η Αϊτάνα Μπονμάτι είναι και το φαβορί για να κατακτήσει τη Χρυσή Μπάλα της φετινής χρονιάς στις γυναίκες.