«Αιχμηρή» ανακοίνωση της FIFPro κατά της Ρόμα για τον Kάρσντορπ (pic)
i

Ρικ Κάρσντρομπ / © PrntScrn

«Αιχμηρή» ανακοίνωση της FIFPro κατά της Ρόμα για τον Kάρσντορπ (pic)

Sportal newsroom 19:14 - 23.12.2022

Η FIFPro εξέδωσε ανακοίνωση υπεράσπισης του Ρικ Κάρσντροπ, κατακεραυνώνοντας τη Ρόμα για την συμπεριφορά της στον παίκτη

Η FIFPro έσπευσε να καταδικάσει τις «μαφιόζικες» μεθόδους, όπως τις χαρακτήρισε, της Ρόμα, όσον αφορά την συμπεριφορά της ιταλικής ομάδας στο πρόσωπο του ποδοσφαιριστή, Ρικ Κάρσντροπ.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών έσπευσε να βάλει «πλάτη» στον παίκτη από την Ολλανδία, τονίζοντας πως οι «Τζιαλορόσι» θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να κρύψουν την κακή αγωνιστική τους εικόνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της FIFPRO:

«Η FIFPRO καταδικάζει έντονα τη μεταχείριση της Ρόμα στον Ρίκ Κάρσντροπ, ο οποίος τις τελευταίες εβδομάδες έχει πέσει θύμα μαφιόζικης συμπεριφοράς.

Ο Κάρσντορπ έχει κατηγορηθεί δημόσια ως "προδότης", ένας αβάσιμος και καταχρηστικός όρος για τον οποίο η διοίκηση του συλλόγου ούτε καταδίκασε ούτε ζήτησε συγγνώμη, με τους οπαδούς να χρησιμοποιούν επανειλημμένα τον όρο για να επιτεθούν σε αυτόν και την οικογένειά του.

Επιπλέον, υποβλήθηκε σε αδικαιολόγητη πειθαρχική δίωξη. Αυτές οι πράξεις είναι προφανώς ένας τρόπος για να αποσπάσουν την προσοχή από την πρόσφατη κακή απόδοση του συλλόγου και να ασκήσουν αδικαιολόγητη πίεση στον παίκτη. Μια τέτοια συμπεριφορά είναι ασυμβίβαστη με τους κανονισμούς της FIFA για την κατάσταση και τις μεταγραφές των παικτών».

Ο διευθυντής της VVCS (Ένωση Ολλανδών ποδοσφαιριστών) και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της FIFPRO, Λούις Έβεραρντ, δήλωσε: «Προφανώς δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε παίκτες να χρησιμοποιούνται ως αποδιοπομπαίοι τράγοι για να αποσπάσουν την προσοχή από την απόδοση και τη διοίκηση του συλλόγου. Δεν είναι αποδεκτό ένας σύλλογος να απομονώνει έναν παίκτη και να τον αντιμετωπίζει διαφορετικά από τους συμπαίκτες του».

Ο Γενικός Γραμματέας της FIFPRO, Γιόνας Μπάερ-Χόφμαν, πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να τονιστεί αρκετά ότι οι παίκτες είναι πρώτα και κύρια υπάλληλοι των συλλόγων τους και ότι, ως εκ τούτου, οι σύλλογοι έχουν καθήκον να τους φροντίζουν. Ζητάμε από την Ρόμα να συμμορφωθεί αμέσως με αυτό το καθήκον φροντίδας και να διασφαλίσει ότι ο Ρικ Κάρσντορπ τυγχάνει δίκαιης μεταχείρισης και ότι τα δικαιώματά του γίνονται σεβαστά».