Ο Παναθηναϊκός απέκλεισε τον Ακαϊντίν μετά την ανάρτησή του με τον Κεμάλ στη μέρα μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων - Όλο το story!

Σαμέτ Ακαϊντίν

i

Intime

Ο Παναθηναϊκός απέκλεισε τον Ακαϊντίν μετά την ανάρτησή του με τον Κεμάλ στη μέρα μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων - Όλο το story!

Μπάμπης Τσιμπίδας 19:18 - 19.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:18 - 29.05.2024

Ο Σαμέτ Ακαϊντίν δεν θα βρεθεί στον πάγκο του Παναθηναϊκού, εξαιτίας της ανάρτησης του για τον Κεμάλ Ατατούρκ, ανήμερα της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Ο ελληνισμός τιμά σήμερα 19 Μαΐου, μία από τις πιο μαύρες μέρες στην ιστορία του. Σε αυτή την ημερομηνία, το 1919, ο τουρκικός στρατός υπό τον Κεμάλ Ατατούρκ, αποβιβάστηκε στη Σαμψούντα και άρχισε την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Μία εθνοκάθαρση που διενεργήθηκε παράλληλα με τις αντίστοιχες των Αρμενίων και των Ασσυρίων και μέτρησε περισσότερα από 350.000 θύματα.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός τίμησε αυτή τη θλιβερή επέτειο με μία ανάρτηση στα social media και με τη λεζάντα: «Ημέρα μνήμης για την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ».

Για τους Τούρκους, η σημερινή μέρα έχει μία τελείως διαφορετική διάσταση. Γιατί στη δική τους συνείδηση, γιορτάζουν την αρχή του απελευθερωτικού πολέμου κατά της κατοχής και της διαδρομής προς την ίδρυση του κεμαλικού νεοτουρκικού κράτους.

Ο Σαμέτ Ακαϊντίν, με καταγωγή από την Τουρκία, θέλησε να τιμήσει την εθνική επέτειο της πατρίδας του και προχώρησε σε ένα Insta-story, με μία εικόνα που έχει κατακλύσει τις τελευταίες ώρες τα τουρκικά feed των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Βέβαια, επειδή ο Ακαϊντίν αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό και γενικότερα το κλίμα στο Τριφύλλι σε αυτό το τάιμινγκ, είναι τεταμένο, η κίνηση του προκάλεσε αντιδράσεις στο εσωτερικό της ομάδας. Οι οπαδοί του Τριφυλλιού πρώτοι απ' όλους, αντέδρασαν σφοδρά στην ανάρτηση του Τούρκου στόπερ.

Οι λογαριασμοί της ΠΑΕ στα social media και το προφίλ του παίκτη, γέμισαν με αρνητικά σχόλια προς το πρόσωπο του. Ενώ και στις εξέδρες υπήρξαν αποδοκιμασίες προς τον Ακαϊντίν, με τους οπαδούς να τον αναζητούν στην αποστολή.

Για την προστασία του ποδοσφαιριστή, αλλά και τη διατήρηση του ομαλού κλίματος στο ντέρμπι, ο Χρήστος Κόντης αποφάσισε να τον αποκλείσει από την αποστολή, παρότι αρχικά τον είχε συμπεριλάβει στην 20άδα.

Ο Ακαϊντίν δεν ήρθε καθόλου στο γήπεδο, με τους ανθρώπους του Τριφυλλιού να ενημερώνουν πως ο αποκλεισμός του σχετίζεται με την ανάρτηση του που είχε εθνικιστικό περιεχόμενο.