Άκε: «Ο σύλλογος δεν έχει κερδίσει ποτέ αυτό το τρόπαιο - Πάμε στην Αθήνα να το κατακτήσουμε»

Νέιθαν Άκε

i

© PrtScr

Άκε: «Ο σύλλογος δεν έχει κερδίσει ποτέ αυτό το τρόπαιο - Πάμε στην Αθήνα να το κατακτήσουμε»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 15:14 - 13.08.2023 / Ανανεώθηκε: 22:19 - 16.08.2023

Ο Νέιθαν Άκε μίλησε για τον βαθμό δυσκολίας που έχει ο τελικός του Super Cup απέναντι στη Σεβίλλη, ο οποίος θα διεξαχθεί στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Στις 16 Αυγούστου, όλα τα φώτα των ποδοσφαιρόφιλων κι όχι μόνο θα είναι στραμμένα στον αγωνιστικό χώρο του «Γ. Καραϊσκάκης», καθώς η Μάντσεστερ Σίτι θα αντιμετωπίσει τη Σεβίλλη για ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο επί ελληνικού εδάφους, το Super Cup. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα κατέκτησε το πρώτο της Champins League κόντρα στην Ίντερ, ενώ από την άλλη ο σύλλογος της Ισπανίας έκανε το... καθήκον του και πήρε σπίτι του για ακόμη μία φορά το αγαπημένο του Europa League.

Για αυτήν την πολύ σημαντική αναμέτρηση μίλησε ο αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτι Νέιθαν Άκε, ο οποίος ανέφερε πως τέτοιου είδους παιχνίδια είναι πάντα δύσκολα.

«Οι τελικοί είναι πάντα δύσκολοι. Ποτέ δεν είναι σαν ένα κανονικό παιχνίδι. Παρατηρήσαμε τι συνέβη στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, αλλά και στον τελικό του Champions League. Μπορεί να γίνουν πιο αγχωτικοί λόγω του τροπαίου που προσφέρεται. Από Δευτέρα θα δούμε πώς μπορούμε να κάνουμε κακό στη Σεβίλλη. Παίξαμε την περασμένη σεζόν, αλλά αυτή είναι μια νέα σεζόν, οπότε τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Ο σύλλογος δεν έχει κερδίσει ποτέ αυτό το τρόπαιο και τώρα είμαστε σε θέση να το κατακτήσουμε. Θέλουμε να το κερδίσουμε σίγουρα. Για το σύλλογο και για εμάς», τόνισε ο Ολλανδός δεθνής αμυντικός.

Το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» επιλέχθηκε από την UEFA για να φιλοξενήσει το σπουδαίο αυτό γεγονός. Μια αναμέτρηση με αίγλη και μεγάλη απήχηση στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, που στρέφει τα φώτα της δημοσιότητας στην Ελλάδα. Επομένως, όλα πρέπει να είναι έτοιμα μέχρι τις 16 Αυγούστου, προκειμένου το αποτέλεσμα της διοργάνωσης να είναι άρτιο. Σε αυτή τη λογική, ήταν αναγκαίες ορισμένες βελτιώσεις στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετές μέρες και συνεχίζονται πυρετωδώς.

Το «Γ. Καραϊσκάκης» επιλέχθηκε για τη φιλοξενία της σπουδαίας αυτής αναμέτρησης, όπου παίκτες και προπονητές παγκόσμιου βεληνεκούς θα δώσουν το παρών, σε μια μεγάλη ποδοσφαιρική βραδιά. Όλες οι υπηρεσίες του γηπέδου είναι σε εγρήγορση, έτσι ώστε να μην υπάρξει καμία εκκρεμότητα μέχρι τη σέντρα του τελικού.