Η FIFA τιμωρεί την Αλ Νασρ του Κριστιάνο και δεν θα μπορεί να κάνει μεταγραφές για τρία χρόνια

Κριστιάνο Ρονάλντο

i

© PrtScr

Η FIFA τιμωρεί την Αλ Νασρ του Κριστιάνο και δεν θα μπορεί να κάνει μεταγραφές για τρία χρόνια

Κώστας Τόπας 13:06 - 12.07.2023

Η FIFA επέβαλε απαγόρευση μεταγραφών για τρία χρόνια στην Αλ Νασρ του Κριστιάνο Ρονάλντο, λόγω οφειλών στην Λέστερ.

Η Αλ-Νασρ του Κριστιάνο Ρονάλντο έχει τιμωρηθεί από τη FIFA και δεν θα είναι σε θέση να μπορεί να αποκτήσει νέους παίκτες για τις επόμενες τρεις σεζόν, σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε η «Mirror». Όλα αυτά εξαιτίας μιας διαφωνίας με τη Λέστερ, στην οποία χρωστούσε χρήματα από προηγούμενη μεταγραφή.

Αυτή η συμφωνία ήταν για τον Νιγηριανό επιθετικό Αχμέντ Μούσα που απέκτησε το 2018 και για την οποία η  Αλ Νασρ έπρεπε να πληρώσει στις «αλεπούδες» κάτι παραπάνω από 15 εκατομμύρια ευρώ. Επίσημη η απόφαση της FIFA αναφέρει ότι η ομάδα της Σαουδικής Αραβίας δεν έχει καταβάλει 460.000 ευρώ συν τόκους για μπόνους που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη μεταγραφή.

Η απόφαση δημοσιεύτηκε αρχικά τον Οκτώβριο του 2021, με την Αλ Νασρ να προειδοποιείται ότι θα της επιβληθεί απαγόρευση μεταγραφών εάν δεν καταβάλει στη Λέστερ το οφειλόμενο ποσό. Πλέον πιστεύεται ότι η ομάδα του Πορτογάλου αστέρα δεν συμμορφώθηκε με την απόφαση και της επιβλήθηκε η απαγόρευση. Αυτό ισχύει τόσο για εγχώριες όσο και για διεθνείς μεταγραφές, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούν προς το παρόν να εγγράψουν αστέρες από το εξωτερικό.

Η αρχική απόφαση της FIFA ανέφερε ότι η απαγόρευση θα αντιστοιχεί σε τρεις μεταγραφικές περιόδους. Η Αλ Νασρ ενημερώθηκε επίσης ότι το θέμα θα τεθεί ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της FIFA εάν η Λέστερ δεν έχει λάβει ακόμη πληρωμή μέχρι το τέλος του αποκλεισμού. Πάντως η ομάδα της Σαουδικής Αραβίας, υπαινίσσεται ότι το πρόβλημα προέκυψε πριν από την εξαγορά του συλλόγου από το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων (PIF). Έχει αναφερθεί ότι η  πληρωμή του Μούσα θα καταβληθεί στη Λέστερ αμέσως για άρση του αποκλεισμού.

Το φετινό καλοκαίρι βέβαια, η Αλ Νασρ συνέχισε τα μεγάλα έξοδά της, αποκτώντας τον Κροάτη μέσο Μαρσέλο Μπρόζοβιτς από την Ίντερ, ενώ ο Ιταλός διεθνής Ντομενίκο Μπεράρντι και ο παίκτης της Τσέλσι, Χακίμ Ζίγιες είναι μεταξύ των ονομάτων που συνδέονται με μια μεταγραφή στον σύλλογο.