Με πρωταγωνιστή τον Γουίλιαμς, η Αθλέτικ πήρε τη νίκη επί της Αλαβές και «πάτησε» τετράδα
i

©printscreen

Με πρωταγωνιστή τον Γουίλιαμς, η Αθλέτικ πήρε τη νίκη επί της Αλαβές και «πάτησε» τετράδα

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:58 - 22.09.2023 / Ανανεώθηκε: 23:59 - 22.09.2023

Με πρωταγωνιστή τον Ινιάκι Γουίλιαμς, η Αθλέτικ Μπιλμπάο πήρε το «διπλό» (2-0) κόντρα στην Αλαβές και ανέβηκε στη πρώτη τετράδα.

Με πρωταγωνιστή τον Ινιάκι Γουίλιαμς, η Αθλέτικ Μπιλμπάο πανηγύρισε μία σπουδαία επικράτηση (2-0) εκτός έδρας επί της Αλαβές, με φόντο την 6η αγωνιστική της La Liga. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε με αυτή τη νίκη ανέβηκε στην 4η θέση με 13 βαθμούς, ενώ από την πλευρά η Αλαβές παρέμεινε στη 14η θέση της κατάταξης με 6.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυναμικά στο ματς, με αποτέλεσμα με τη πρώτη τους τελική προσπάθεια βρουν δίχτυα. Στο 18ο λεπτό ο Μικέλ Βέσγκα έδειξε μεγάλη διορατικότητα και έκανε τη πάσα στον Ινιάκι Γουίλιαμς, ο οποίος με μεγάλη ψυχραιμία μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 της Αθλέτικ.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έφτασε πολύ κοντά στο να διπλασιάσει τα τέρματά της. Ο Ντάνι Βίβιαν εκμεταλλεύεται το κόρνερ μέσα στην περιοχή και έκανε μια κεφαλιά κοντά από το σημείο του πέναλτι, όμως η προσπάθεια του κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Αντόνιο Σιβέιρα. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 1-0. 

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλη ευκαιρία για να φέρουν το ματς στα ίσια. Στο 64ο λεπτό ο Άλςξ Σόλα επιχείρησε το σουτ, αλλά ο Ουνάι Σιμόν έκανε μία εντυπωσιακή απόκρουση. Πέντε λεπτά αργότερα η Αλαβές απείλησε με τον Κίκε Γκαρσία, όμως ο Σιμόν μπλόκαρε σταθερά.   

Στο 73ο λεπτό ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να χάσουν μεγάλη ευκαιρία με τον Γουίλιαμς. Τρία λεπτά μετά η Αθλέτικ διαμόρφωσε το τελικό 2-0, χάρη στο υπέροχο σουτ του Οιχάν Σανσέτ (ασίστ του Γουίλιαμς). 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 6ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (7ης) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ