Αλαφούζος: «Εμείς και ο Ολυμπιακός δύο εκατομμύρια οπαδούς και μετά το χάος»

Γιάννης Αλαφούζος

i

©Intime

Αλαφούζος: «Εμείς και ο Ολυμπιακός δύο εκατομμύρια οπαδούς και μετά το χάος»

Sportal newsroom 11:44 - 16.05.2023 / Ανανεώθηκε: 11:56 - 16.05.2023

Ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού στη συνέντευξη που παραχώρησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην παρουσία του στους «πράσινους» αλλά και για την δυναμική του συλλόγου.

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος δύο ημέρες μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος βγήκε μπροστά και μίλησε για όλα όσα έγιναν στη διάρκεια της φετινής σεζόν. Τοποθετήθηκε δημόσια για όλα τα θέματα που «τρέχουν» και απασχόλησαν την ομάδα στη φετινή αγωνιστική περίοδο, για την επόμενη σεζόν, ενώ προέβη σε διάφορες αποκαλύψεις που έχουν να κάνουν γενικότερα με το πρωτάθλημά μας.

Μεταξύ άλλων στην παρουσία του στους «πράσινους» αλλά και για την δυναμική του συλλόγου, τονίζοντας πως «ο Παναθηναϊκός πρέπει να ανήκει στον κόσμο. Είχαμε κάνει έρευνα για 100.000 μέλη, σκληρός πυρήνας από τα 2 εκατομμύρια οπαδούς. Ο Ολυμπιακός έχει κάτι αντίστοιχο και μετά το χάος. Στα μισά από εμάς»,

Αλαφούζος για Μπαλτάκο: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι ακόμα Παναθηναϊκός»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:43 - 16.05.2023

Αλαφούζος για Μπαλτάκο: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι ακόμα Παναθηναϊκός»

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, αναφέρθηκε στο θέμα με τους Πολωνούς διαιτητές και είπε μεταξύ άλλων πως δεν πιστεύει πως ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, είναι ακόμα με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά:

«Όταν ξεκίνησα με τον Παναθηναϊκό ποτέ δε φανταζόμουν ότι θα βρεθώ ιδιοκτήτης και πρόεδρος. Ξεκίνησα με την παναθηναϊκή συμμαχία. Πίστευα ότι ο ΠΑΟ πρέπει να ανήκει στον κόσμο. Είχαμε κάνει έρευνα για 100.000 μέλη, σκληρός πυρήνας από τα 2 εκατομμύρια οπαδούς. Ο Ολυμπιακός έχει κάτι αντίστοιχο και μετά το χάος. Στα μισά από εμάς. Δεν πέτυχε εκείνη η προσπάθεια. Βρέθηκα μπροστά από μια συνθήκη που ανέλαβα με πολλές δυσκολίες. Χρέη 60 εκατομμυρίων και πολυ ακριβό ρόστερ που έμπαινε μέσα 20 εκατομμύρια τον χρόνο. Αυτό δημιούργησε χρέος 100 εκατομμυρίων. Ήταν δύσκολο να αντιμετωπιστεί. 

«Βόμβες» Αλαφούζου: «Η ΑΕΚ έκλεψε το πρωτάθλημα»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:19 - 16.05.2023

«Βόμβες» Αλαφούζου: «Η ΑΕΚ έκλεψε το πρωτάθλημα»

Ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, μίλησε για ότι έχει συμβεί την φετινή σεζόν και αφορά την ομάδα του, ενώ προχώρησε και σε αποκαλύψεις που έχουν να κάνουν με την όλη κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τι είπε για ΑΕΚ, Μελισσανίδη, Μπένετ και Μπαλτάκο.

Έκανα λάθη στο επίπεδο επιλογών. Καταστροφική χρονιά στην περίοδο Στραματσόνι. Δεν αντέξαμε και τα διαλύσαμε όλα εκείνη τη χρονιά. Σήμερα δεν υπάρχουν εκείνα τα χρέη. Πληρώθηκαν υποχρεώσεις 120 εκατομμυρίων. Τεράστια προσπάθεια και αιματηρή. Αισθανόμουν πάντα μια απόγνωση γιατί κάθε χρόνο ήταν σαν ένα δεμένο χέρι πίσω από την πλάτη. Δεν υπάρχουν απεριόριστες οικονομικές δυνατότηες. Ένας επιχειρηματίας έχει και χρονιές δύσκολες και δεν έχει δυνατότητα να πληρώσει 40-50 εκατομμύρια σε έναν χρόνο. Σήμερα δεν υπάρχουν χρέη. Καμία υποχρέωση πουθενά. Όλα τακτοποιημένα και πληρωμένα. Υπάρχουν ρυθμίσεις πολυετείς στην εφορία. Τηρούνται κανονικά. Τίποτα άλλο, κανένα χρέος.