Ο Ρενέ Χένρικσεν στο Sportal: «Σας ευχαριστώ όλους, είμαι υγιής και περήφανος - Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει»
i

© Sportal

Ο Ρενέ Χένρικσεν στο Sportal: «Σας ευχαριστώ όλους, είμαι υγιής και περήφανος - Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 10:26 - 16.05.2023 / Ανανεώθηκε: 10:28 - 16.05.2023

Με αφορμή την επίσκεψή του στην Ελλάδα, ο Ρενέ Χένρικσεν μίλησε στο Sportal για τη φετινή πορεία του Παναθηναϊκού, την επιστροφή του συλλόγου στο Champions League και τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, στην οποία βγήκε νικητής.

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις ξένων παικτών, οι οποίοι ήρθαν στη χώρα μας κι έγραψαν ιστορία με τις επιδόσεις τους. Ένας από αυτούς τους ποδοσφαιριστές, ο οποίος κόσμησε με την παρουσία του το πρωτάθλημα και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, είναι ο Ρενέ Χένρικσεν.

Με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ο Δανός αμυντικός μέτρησε 207 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Το καλοκαίρι του 1999 ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό των «πρασίνων» και αποτέλεσε μέλος της ομάδας που έκανε τη μαγική πορεία στο Champions League το 2001, ενώ στη συνέχεια κατέκτησε το νταμπλ του 2004.

Πριν μερικά χρόνια, ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού αποκάλυψε ότι πάσχει από μία σπάνια μορφή καρκίνου, όμως βγήκε νικητής στην πιο μεγάλη μάχη που έδωσε ποτέ, διότι όπως δήλωσε και στο Sportal, δεν έχει μάθει να τα παρατάει ποτέ στη ζωή του.

Στην αναμέτρηση της Κηφισιάς με τον Ολυμπιακό Β΄ στο «Ζηρίνειο» (0-0) για την 25η αγωνιστική της Super League 2, η γηπεδούχος ομάδα αποφάσισε να τιμήσει τον Χένρικσεν στην ανάπαυλα, για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τον αδαμάντινο χαρακτήρα του. Την αναμνηστική πλακέτα παρέδωσε ο επίσης πρώην παίκτης του «τριφυλλιού» και Τεχνικός Διευθυντής της Κηφισιάς πλέον, Στέφανος Κοτσόλης.

Το Sportal βρέθηκε στο «Ζιρήνειο» και συνάντησε τον σπουδαίο Ρενέ Χένρικσεν. Στον λίγο χρόνο που είχε στη διάθεσή του, πρόλαβε να μας μιλήσει για την περιπέτεια υγείας του, για το πόσο περήφανος νιώθει που κατάφερε να ξεπεράσει τον πιο δύσκολο αγώνα της ζωής του, ενώ αναφέρθηκε και στον αγαπημένο του Παναθηναϊκό που παρακολουθεί πλέον από το ίντερνετ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χένρικσεν στο Sportal:

Για τα συναισθήματα που του προκάλεσε η επιστροφή στην Ελλάδα:

«Είναι πάντα ωραίο να γυρίζεις στην Ελλάδα, απολαμβάνω κάθε στιγμή, επισκέπτομαι την Αθήνα τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ».

Για το αν περίμενε να τον βραβεύσει η Κηφισιά σήμερα καθώς έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων των ομάδων στην Ελλάδα:

«Όχι ήταν έκπληξη, είχα μιλήσει με τον Κοτσόλη και μου είπε πως σκοπεύει να με βραβεύσει, νιώθω πολύ χαρούμενος κι ευγνώμων για αυτό».

Για το φετινό πρωτάθλημα της Super League και τον Παναθηναϊκό:

«Για μένα είναι πολύ ωραίο να βλέπω τον Παναθηναϊκό να επιστρέφει στην κορυφή. Τα τελευταία χρόνια υπήρχαν αρκετές δυσκολίες, όμως φέτος τα πράγματα άλλαξαν και η ομάδα πήγε ξανά εκεί που ανήκει. Είμαι πολύ χαρούμενος για τη φετινή σεζόν, αν και δεν κατέληξε με τον καλύτερο τρόπο».

Για την επιστροφή του Παναθηναϊκού στο Champions League και το αν μπορεί να μπει στους ομίλους:

«Δεν ξέρω αν μπορεί, θα έχει δύσκολα ματς μπροστά του στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, το εύχομαι όμως να επιστρέψει η ομάδα στην ελίτ της Ευρώπης όπως και παλαιότερα. 

Οι νίκες και οι καλές πορείες σε αυτούς τους θεσμούς εκτός από μεγάλο οικονομικό κέρδος, δίνουν στο κλαμπ και μία αναγνωρισιμότητα που βοηθάει σε όλους τους τομείς, το ανεβάζει επίπεδο και μπορεί έτσι να προσελκύσει παίκτες παγκόσμιας κλάσης στις μεταγραφικές περιόδους».

Ο Ρενέ Χένρικσεν με τον συντάκτη του Sportal, Γιώργο Γκόγκο © Sportal

Για τον παίκτη που έκανε τη διαφορά στο «τριφύλλι» φέτος κι ένα σχόλιο για την έκβαση του τίτλου:

«Για να είμαι ειλικρινής δεν κατάφερα να παρακολουθήσω όλα τα ματς του Παναθηναϊκού τη φετινή σεζόν. Είδα τα περισσότερα όμως από το internet και μπορώ να σου πω πως δεν ξεχώρισα κάποιον παίκτη συγκεκριμένα. Το μεγάλο όπλο της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς τη φετινή σεζόν ήταν η συνοχή και η συνέπεια, η οποία κράτησε ζωντανό τον Παναθηναϊκό στη μάχη της κορυφής μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές».

Τέλος, ένα μήνυμα για την περιπέτεια υγείας που πέρασε με τον καρκίνο, από την οποία βγήκε νικητής:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες, αυτή τη στιγμή η υγεία μου είναι σε πολύ καλή κατάσταση και νιώθω περήφανος που δεν τα παράτησα ποτέ».