Ο Γιοβάνοβιτς «κρίνει» του Ζέκα στον Παναθηναϊκό

Ο Γιοβάνοβιτς «κρίνει» του Ζέκα στον Παναθηναϊκό

Μπάμπης Τσιμπίδας 18:00 - 15.05.2023 / Ανανεώθηκε: 18:09 - 15.05.2023

Το Sportal εξηγεί το σκεπτικό των ιθυνόντων του Παναθηναϊκού για την επιστροφή του Ζέκα και πως σκέφτεται ο διεθνής χαφ τον ρόλο του στο πλάνο του Γιοβάνοβιτς.

Η μεταγραφή του Ζέκα εξαρτάται στην κυριολεξία από την εισήγηση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού έχουν διαπιστώσει σύγκλιση απόψεων με τον διεθνή μέσο για τους όρους της συνεργασίας τους και εναπόκειται στον Σέρβο προπονητή να κρίνει εάν χρειάζεται τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. 

Η πιθανή επιστροφή του Ζέκα στο «Γεώργιος Καλαφάτης» έχει συγκεκριμένο πλαίσιο. Καταρχάς, δεν πρόκειται για τον χαφ ο οποίος θα ανεβάσει επίπεδο τη μεσαία γραμμή, ούτε προορίζεται για βασικός. Ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για έναν πρωτοκλασάτο box-to-box, ανεξαρτήτως της έκβασης με τον Ζέκα και άρα, οι δύο προσθήκες δεν πρέπει να συγχέονται.

Ο Ζέκα αντιμετωπίζεται από τους παράγοντες του Παναθηναϊκού ως μία μεταγραφή με μοναδικό προφίλ. Είναι ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος ξέρει τον σύλλογο, έχει την αγάπη και την αποδοχή του κόσμου και δεν αποτελεί στοίχημα. Δεν υπάρχει άλλος παίκτης στην αγορά με αυτές τις ιδιαιτερότητες.

Από το φετινό ρόστερ απουσίαζαν οι ισχυρές προσωπικότητες και ο Ζέκα διαθέτει αποδεδειγμένα ηγετική φυσιογνωμία. Ο Πορτογάλος φόρεσε το περιβραχιόνιο στον Παναθηναϊκό και διατελεί αρχηγός της Κοπεγχάγης. Συνεπώς, είναι βέβαιο ότι θα λειτουργήσει ως σημείο αναφοράς στα αποδυτήρια και θα συμβάλλει στο εύρυθμο κλίμα.

Με ποδοσφαιρικά κριτήρια, ο Ζέκα θα έρθει για να διευρύνει το ροτέισον του Γιοβάνοβιτς. Θα συμπληρώσει τις λίγες επιλογές που διαθέτει ο Σέρβος στον πιο νευραλγικό χώρο του τερέν, με την ποιότητα και την εμπειρία του.

Η στιγμή που ο Γιοβάνοβιτς λέει την ατάκα «πολλές φορές αισθάνομαι μαλ...» (vid)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:05 - 15.05.2023

Η στιγμή που ο Γιοβάνοβιτς λέει την ατάκα «πολλές φορές αισθάνομαι μαλ...» (vid)

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν στενοχωρημένος που ο ίδιος και οι ποδοσφαιριστές του δεν κατάφεραν να φθάσουν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Σέρβος προπονητής του Παναθηναϊκού κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το ματς με τον Άρη δε έκρυψε και τον εκνευρισμό του.

Κυρίως, ο Ζέκα είναι απολύτως συνειδητοποιημένος ότι στα 35 έτη του, δεν προαλείφεται για την ενδεκάδα. Αντίθετα, ο κεντρικός χαφ έχει συμφιλιωθεί με την ιδέα πως στην ηλικία του και με τους τραυματισμούς του, θα υπολογίζεται ως μία πολύτιμη εφεδρεία.

Επιπροσθέτως, μία από τις αιτίες που ο Παναθηναϊκός δεν στέφθηκε πρωταθλητής, ήταν πως η ομάδα λύγισε από την πίεση του πρωταθλητισμού. Ο Ζέκα συνήθισε σε αυτές τις συνθήκες στην Κοπεγχάγη και σε συνδυασμό με την σκληράδα και την μαχητικότητα του, θα ασκήσει ευεργετική επιρροή στους συμπαίκτες του.