Πειθαρχική δίωξη σε Κούγια για το Κόρινθος - Παναργειακός

O Αλέξης Κούγιας

Πειθαρχική δίωξη σε Κούγια για το Κόρινθος - Παναργειακός

Άγγελος Φραγκισκάτος 16:58 - 02.04.2024 / Ανανεώθηκε: 17:05 - 02.04.2024

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Άσκησης Πειθαρχικών Διώξεων Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, Αντεισαγγελέας Νικόλαος Μαργαρίτης άσκησε δίωξη στον Αλέξη Κούγια για τα όσα έγιναν στον αγώνα Κόρινθος - Παναργειακός.

Πειθαρχική δίωξη στον Αλέξη Κούγια ασκήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (2/4) από τον Αντεισαγγελέα Νικόλαο Μαργαρίτη για τα όσα έγιναν στον αγώνα Κόρινθος Παναργειακός.

Η ΕΠΟ στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως ο Κούγιας παραβίασε την ποινή που του είχε επιβληθεί της απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και των αποδυτηρίων στην αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Άσκησης Πειθαρχικών Διώξεων Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, Αντεισαγγελέας Νικόλαος Μαργαρίτης, άσκησε Πειθαρχική Δίωξη σε βάρος: α) του Αλεξίου Κούγια και, β) του σωματείου «ΠΑΣ Κόρινθος».

Η Πειθαρχική Δίωξη ασκείται διότι την 16-3-2024 στην Κόρινθο όπου διεξήχθη ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων ΠΑΣ Κόρινθος – Παναργειακός στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, ο Αλέξιος Κούγιας:

1) ως αξιωματούχος της ομάδας «ΠΑΣ Κόρινθος», παραβίασε την ποινή απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και τα αποδυτήρια που του είχε επιβληθεί (υπ’ αριθμ. 12/2024 απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ). Το δε σωματείο είναι αντικειμενικά υπεύθυνο για τη μη τήρηση της ως άνω απαγόρευσης.

2) ως αξιωματούχος της ομάδας «ΠΑΣ Κόρινθος» που δεν είχε δικαίωμα να παρευρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια, προ της ενάρξεως του αγώνα προέβη σε υβριστική συμπεριφορά προς θεατές και αξιωματούχους της ομάδας «Παναργειακός».

Οι ως άνω πράξεις προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 11§§7,8, 12§1 σε συνδ. με αρ. 11§2 και με αρ. 10§1 στοιχ.β, 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο».