Απασφάλισε ο Κούγιας: «Αυτός με έδιωξε από την Κόρινθο, πόσα χρήματα έβαλε στην ομάδα»

O Αλέξης Κούγιας

Απασφάλισε ο Κούγιας: «Αυτός με έδιωξε από την Κόρινθο, πόσα χρήματα έβαλε στην ομάδα»

Ελένη Ανδρικοπούλου 13:46 - 26.03.2024 / Ανανεώθηκε: 13:52 - 26.03.2024

Ο Αλέξης Κούγιας μέσω ανακοίνωσης γνωστοποίησε τους λόγους που αποχώρησε από την ομάδα του ΠΑΣ Κόρινθος.

Μετά την ήττα της Κορίνθου από τον Παναργειακό στο ντέρμπι κορυφής του τρίτου ομίλου της Γ' Εθνικής ο Αλέξης Κούγιας γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσης την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου.

Μία βδομάδα περίπου αργότερα ο γνωστός ποινικολόγος κι αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού μέσω νέας ανακοίνωσης που εξέδωσε έκανε γνωστούς τους λόγους που αποχώρησε από την ομάδα του ΠΑΣ Κόρινθος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια:

«Τις τελευταίες ημέρες, είτε μέσω ανακοινώσεων, είτε μέσω σκόπιμης παραπληροφόρησης από ανθρώπους που ευεργέτησα και τους οποίους ούτε η μάνα τους δεν θα γνώριζε, εάν εγώ δεν ησχολούμην κατόπιν παρακλήσεων με την ομάδα του ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ, διαδίδονται διάφορα ασύστολα και συκοφαντικά ψεύδη για εμένα και τους λόγους της αποχωρήσεώς μου.

Εγώ παρέλαβα τη συγκεκριμένη ομάδα διαλυμένη και κατεξευτελισμένη ακόμη και με υποψίες για στημένους αγώνες στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Κορίνθου.

Με δικά μου κυρίως χρήματα και πολύ μικρή οικονομική βοήθεια από τους κ.κ. Κώστα Παπαγιαννόπουλο, Λευτέρη Φρίγγελη, Γιώργο Οικονόμου και Γεώργιο Πιέτρη, την ξανακάναμε ένα σοβαρό σωματείο, με δική μου πρωτοβουλία και με δωρεάν παραχώρηση του χώρου των γραφείων από τον ιδιοκτήτη αυτών Κώστα Παπαγιαννόπουλο, και έτσι το ΠΑΣ Κόρινθος απέκτησε μετά από 10ετίες γραφεία και μπουτίκ, αλλά και πούλμαν για τις μετακινήσεις των παικτών και των προπονητών στους αγώνες του τοπικού πρωταθλήματος.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι το πούλμαν που εγώ παραχώρησα και έντυσα με τα χρώματα της Κορίνθου, τοποθετήθηκε από τον Γιώργο Πιέτρη, ιδιοκτήτη καφετεριών και φούρνων (αυτός είναι ο όμιλος Πιέτρη), απέναντι από την καφετέριά του και καμάρωνε λες και ήταν ιδιοκτησία του.

Από εκείνη την ημέρα μέχρι και σήμερα εγώ επέλεξα όλους τους ποδοσφαιριστές και όλους τους προπονητές, είτε η ομάδα αγωνιζόταν στο τοπικό πρωτάθλημα, είτε στην Γ’ Εθνική.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι ότι η βάση της ομάδος είναι τα δικά μου 8 παιδιά από τη Λάρισα, τα οποία ήταν μαζί μου από την εφηβική τους ηλικία στις ομάδες νέων της ΑΕΛ και μετά στην μετεφηβική τους ηλικία ήταν επαγγελματίες στην ΑΕΛ και τους έπεισα να έρθουν να αγωνιστούν στην άγνωστη γι’ αυτούς πόλη της Κορίνθου, πληρώνοντας για τον έναν εξ αυτόν μάλιστα και τη σχολή του.

Η ομάδα που δημιούργησα για τα δεδομένα της Γ΄ Εθνικής ήταν και είναι η μικρότερη σε μέσο όρο ηλικίας και, αν δεν υπήρχε ο ανηλεής πόλεμος εις βάρος μου από την εγκληματική οργάνωση που διοικεί παρασκηνιακά το ποδόσφαιρο με τις στημένες διαιτησίες και τους στημένους αγώνες, η ομάδα του ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ θα ήταν πρώτη και με 20 βαθμούς διαφορά.

Δυστυχώς, εκτός από τον Κώστα Παπαγιαννόπουλο και τον Λευτέρη Φρίγγελη, οι οποίοι ασχοληθήκαν ανιδιοτελώς με την ομάδα, το μόνο, για το οποίο ενδιαφέρονταν οι άλλοι δύο συμμέτοχοι, ήταν μέσω της ομάδος να παρέμβουν στις δημοτικές εκλογές της Κορίνθου, οι οποίοι είχαν και έχουν οικονομικά οφέλη από τις δραστηριότητες του δήμου.

Ο λόγος της αποχωρήσεώς μου ήταν η χυδαία συμπεριφορά εις βάρος μου, μέσω τηλεφώνου, από τον Γεώργιο Πιέτρη μετά τη γραπτή ανακοίνωση του ΠΑΣ ΚΟΡΙΘΝΟΣ για την οργιώδη διαιτησία που διαμόρφωσε το αποτέλεσμα του αγώνος, όπως και στον πρώτο γύρο, απέναντι στον Παναργειακό.

Δεν είχα καμία άλλη επιλογή από το να παραιτηθώ.

Όσον αφορά λοιπόν τα οικονομικά και ποιος χρηματοδότησε επί 2 χρόνια την λειτουργία του ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ, παραθέτω τα εξής: την πρώτη χρονιά στο τοπικό πρωτάθλημα και για τα μπαράζ ανόδου εγώ χρηματοδότησα το ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ με 50.000 ευρώ μετρητά και με τη χορηγία της διεθνούς επιχειρήσεως ΥΦΑΝΤΗΣ ύψους 80.000 ευρώ, τα οποία στην ουσία αποτελούσαν δικά μου χρήματα, αφού ήμουν και είμαι ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας ΥΦΑΝΤΗΣ.

Στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα από τους συνεργάτες μου, κατέβαλαν 30.000€ ο Γεώργιος Πιέτρης, 30.000€ ο Λευτέρης Φρίγγελης και 30.000€ ο Γιώργος Οικονόμου, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΩΣ ΤΑΜΙΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΞΕΙ.

Την τρέχουσα σεζόν εγώ κατέβαλα 70.000 ευρώ μετρητά (μόνος μου εξόφλησα την μεταγραφή του Νίκου Αναστασόπουλου ύψους 20.000 ευρώ από την Εράνη Φιλιατρών), ενώ από τους συνεργάτες μου κατέβαλαν 30.000 ευρώ ο Γιώργος Πιέτρης, 23.000 ευρώ ο Γιώργος Οικονόμου και 23.000 ευρώ ο Κώστας Παπαγιαννόπουλος. Εκτός από αυτά τα χρήματα συνεισέφερα στο ταμείο του συλλόγου άλλες 80.000 ευρώ από τη χορηγία της εταιρείας ΥΦΑΝΤΗΣ.

Τα χρήματα όλα χωρίς κανέναν έλεγχο τα διαχειρίστηκε αποκλειστικά ο Γιώργος Πιέτρης,

Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα και εφόσον μέχρι αύριο δημοσίως ο Γιώργος Πιέτρης και η νέα διοίκηση του ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ, αφού ο Κώστας Παπαγιαννόπουλος αποχώρησε μαζί μου, δεν ζητήσουν συγγνώμη για τις ανακοινώσεις τους, θα τους μηνύσω και θα τους ενάγω για συκοφαντική μου δυσφήμηση και συγχρόνως θα διεκδικήσω μέχρι το τελευταίο ευρώ τα χρήματα, τα οποία έχω διαθέσει ως ταμειακή διευκόλυνση για τη λειτουργία του ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ μέχρι σήμερα.

ΥΓ.1 Αξιοσημείωτο είναι ότι η νέα διοίκηση διαχειρίζεται το ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ μέσω των χρημάτων της χορηγίας ΥΦΑΝΤΗΣ, των εισπράξεων από τον αγώνα με τον Παναργειακό που ξεπέρασαν τις 40.000 ευρώ, και με χρήματα τα οποία έχει υποσχεθεί ότι θα τους δώσει ο νέος δήμαρχος Κορίνθου κος Νίκος Σταυρέλης.

ΥΓ.2 Εγώ πλήρωσα τις εγχειρήσεις χιαστών, χωρίς καν να με ρωτήσουν ποσό, των ποδοσφαιριστών Παπαχρήστου και Χαλάτση, τις οποίες πραγματοποίησε ο κορυφαίος Έλληνας ορθοπεδικός και αδελφικός μου φίλος Χρήστος Θέος στο νοσοκομείο Metropolitan, με τους οποίους ουδέποτε ασχολήθηκε κανείς από αυτούς που σήμερα διοικούν τον ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ.

ΕΥΧΟΜΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ 6000 ΟΠΑΔΟΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΡΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΜΟΝΟ ΗΡΘΑΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗ SUPER LEAGUE 2 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΩ ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΑΚΡΑΙΑ ΜΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΑΝ, ΘΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤIΣ 550.000 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑI ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ».