Χαμός μετά τον αποκλεισμό της Αλγερίας: Οπαδοί έκαναν «ντου» στο ξενοδοχείο ζητώντας εξηγήσεις (vids)

Χαμός μετά τον αποκλεισμό της Αλγερίας: Οπαδοί έκαναν «ντου» στο ξενοδοχείο ζητώντας εξηγήσεις (vids)

Κώστας Τόπας 08:46 - 24.01.2024

Οπαδοί της Αλγερίας περίμεναν τους παίκτες μπροστά στο ξενοδοχείο τους για να εκφράσουν την οργή τους μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Κάποιοι εξ αυτών προσπάθησαν να εισβάλουν στο ξενοδοχείο για να τα βάλουν και με τους παίκτες.

Ο νέος αποκλεισμός της Αλγερίας στη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής προκάλεσε τεταμένες σκηνές στο Μπουακέ της Ακτής Ελεφαντοστού. Αρκετοί οπαδοί πήγαν στο ξενοδοχείο της αποστολής της Αλγερίας μετά την ήττα από τη Μαυριτανία (1-0) για να εκφράσουν την οργή τους. Πάνω από όλα ζήτησαν την παραίτηση του προπονητή Ντζαμέλ Μπελμάντι, φωνάζοντας «Μπελμάντι, φύγε».

Ο Γουαλίντ Σάντι, πρόεδρος της Αλγερινής Ομοσπονδίας, πήγε να συναντήσει τους εξοργισμένους, ακούγοντας τις πολλές επικρίσεις τους. Στη συνέχεια οι οπαδοί ζήτησαν να φύγει ο προπονητής. Τα πράγματα εκφυλίστηκαν όταν έφτασαν στο ξενοδοχείο οι παίκτες και το επιτελείο, με τη συνοδεία της υπηρεσίας ασφαλείας. Αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό αφού αρκετοί υποστηρικτές βρήκαν την ευκαιρία να προσπαθήσουν να εισβάλουν στο ξενοδοχείο. Ενας εξ  αυτών απωθήθηκε δυναμικά από τους στρατιώτες, ενώ ένας άλλος κατάφερε να μπει ορμητικά μέσα στις εγκαταστάσεις. Στη συνέχεια πετάχτηκε έξω σε ένα κλίμα ακραίας έντασης.

Αυτές οι σκηνές είχαν αγγίξει ιδιαίτερα τον Ντζαμέλ Μπελμάντι, ο οποίος σύμφωνα με το «El Marma» ανακοίνωσε την παραίτησή του στους παίκτες στο τέλος της συνάντησης. Αν και οδήγησε την Αλγερία στον τίτλο του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής το 2019, ο πρώην μέσος της Μαρσέιγ και της Παρί Σεν Ζερμέν παραμένει σε δύο πικρές αποτυχίες με τον αποκλεισμό από τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης (το 2022 και το 2024).

Δεν επιβεβαίωσε αυτή την πληροφορία στον Τύπο, ενώ άφησε πολλές αμφιβολίες. «Όταν επιστρέψουμε στην πόλη θα δούμε», είπε. «Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για αυτήν την κατάσταση». Τέλος, ρωτήθηκε για το πιθανό τέλος ενός κύκλου, είπε: «Ίσως, ναι».