Ο Ζίνι σκόραρε και σφράγισε την πρωτιά της Ανγκόλας στον όμιλο

Photo by Ulrik Pedersen/DeFodi Images via Getty Images

Ο Ζίνι σκόραρε και σφράγισε την πρωτιά της Ανγκόλας στον όμιλο

Η Ανγκόλα κατέκτησε τη πρώτη θέση στον όμιλο με τον φορ της ΑΕΚ να σκοράρει και να σφραγίζει την πρωτιά στον όμιλο, στο άλλο ματς η Αλγερία ηττήθηκε από την Μαυριτανία.

Η Ανγκόλα νίκησε 2-0 την Μπουρκίνα Φάσο στην 3η αγωνιστική του τέταρτου ομίλου του Κόπα Άφρικα και κατέκτησε την πρώτη θέση. Έτσι, πήρε την πρόκριση για τους «16» της διοργάνωσης.

Η Ανγκόλα συνολικά δεν ήταν καλύτερη, είχε μόλις 6 τελικές προσπάθειες έναντι 20 της Μπουρκίνα Φάσο, ήταν όμως πιο αποτελεσματική και βρήκε δύο φορές δίχτυα. Στο 36' άνοιξε το σκορ ο Μαμπουλούλου και στο 92' ο Ζίνι έκανε το 2-0 σφραγίζοντας την πρόκριση της Ανγκόλας. Ο φόρ της ΑΕΚ πέρασε στο ματς ως αλλαγή στο 77ο λεπτό και στις καθυστερήσεις σκόραρε.

Η Μπουρκίνα Φάσο πήρε κι' αυτή την πρόκριση για τους «16» ως δεύτερη στον όμιλο και έτσι θα δούμε άλλον έναν «Έλληνα» στην επόμενη φάση, τον Ουεντραόγκο του Πανσερραϊκού.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Μαυριτανία κέρδισε 1-0 την απογοητευτική Αλγερία, η οποία τερμάτισε τελευταία στον όμιλο με 2 ισοπαλίες και μία ήττα. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε στο 37' ο Ντελαχί. Ο ρυθμός του ματς ήταν υψηλός με αμφότερες να χάνουν πολλές ευκαιρίες.