Ο Τραορέ ήταν ψύχραιμος και λύτρωσε την Μπουρκίνα Φάσο απέναντι στη Μαυριτανία

Μπουρκίνα Φάσο - Μαυριτανία

i

© PrtScr

Ο Τραορέ ήταν ψύχραιμος και λύτρωσε την Μπουρκίνα Φάσο απέναντι στη Μαυριτανία

Πάνος Κορομηλάς 18:13 - 16.01.2024 / Ανανεώθηκε: 00:49 - 17.01.2024

Λύτρωση στις καθυστερήσεις για τη Μπουρκίνα Φάσο απέναντι στη Μαυριτανία, με τον Τραορέ να ευστοχεί σε εκτέλεση πέναλτι στο έκτο λεπτό του έξτρα χρόνου και να χαρίζει τη νίκη με 1-0 στην ομάδα του.

Σε ένα ισορροπημένο παιχνίδι με πολλές μονομαχίες, η Μπουρκίνα Φάσο επικράτησε της Μαυριτανίας χάρη σε γκολ του Μπερτράν Τραορέ λίγα λεπτά πριν το τελικό σφύριγμα. Το ματς όδευε προς την ισοπαλία δίχως τέρματα, με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα ημίχρονο, όμως ο επιθετικός της Άστον Βίλα ευστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι, χαρίζοντας ένα πολύτιμο τρίποντο στη χώρα του. 

Δύο σημαντικές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, μία για κάθε ομάδα. Στο 19ο λεπτό, η Μπουρκίνα Φάσο είχε δοκάρι με τον Μπαντόλο, ενώ οι Μαυριτανοί απάντησαν με τον Τιάμ, με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα. 

Στο δεύτερο μέρος, η Μπουρκίνα Φάσο ανέβασε αισθητά την απόδοσή της. Είχε τον έλεγχο της μπάλας και δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες με κύριο εκφραστή τον Τραορέ.

Η κυριαρχία της μετουσιώθηκε τελικά σε γκολ στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Καμπορέ πάτησε περιοχή και ανατράπηκε, με τον διαιτητή να μη δίνει κάποια παράβαση αρχικά. Όμως, λίγα λεπτά αργότερα ειδοποιήθηκε από το VAR και αφού εξέτασε τη φάση, υπέδειξε το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τραορέ , ο οποίος έδειξε την ανάλογη ψυχραιμία και νίκησε τον Νιασέ από τα έντεκα βήματα, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα. 

Πρεμιέρα με το δεξί για την ομάδα του Βελούντ, που της ενισχύει την ψυχολογία εν όψει του ντέρμπι με την Αλγερία στη δεύτερη αγωνιστική (20/01, 16:00). Από την άλλη, μια σκληρή ήττα για τη Μαυριτανία, που χρειάζεται τη νίκη απέναντι στην Ανγκόλα (20/01, 19:00) για να διατηρήσει τις ελπίδες της για πρόκριση στην επόμενη φάση.