Αλίσα Λέμαν: Η παίκτρια με τους περισσότερους ακολούθους στα social media στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών

Αλίσα Λέμαν: Η παίκτρια με τους περισσότερους ακολούθους στα social media στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών

Sportal newsroom 11:12 - 23.07.2023 / Ανανεώθηκε: 11:13 - 23.07.2023

Η παίκτρια της Άστον Βίλα, Αλίσα Λέμαν, είναι η ποδοσφαιρίστρια με τους περισσότερους ακόλουθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών της FIFA ξεκίνησε με μεγάλο ενθουσιασμό αλλά αναδεικνύει επίσης την παρουσία μιας παίκτριας που έχει θριαμβεύσει πέρα ​​από το γήπεδο. Ο λόγος για την Αλίσα Λέμαν, η οποία είναι η παίκτρια με τους περισσότερους ακολούθους στα social media.  

Η Λέμαν αγωνίζεται ως επιθετικός και είναι είναι μόλις 24 ετών. Η θεαματική και περιποιημένη εικόνα της έχει κάνει την επαγγελματική της καριέρα επιτυχημένη. 

Η Ελβετίδα επιθετικός έχει φτάσει τους 11.8 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram και τα 6.5 εκατομμύρια στο Tik-Tok. Βέβαια αυτή η παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι πάντα για καλό σκοπό αφού η Λέμαν δέχεται μεγάλη κριτική μέσω αυτών. 

Η Λέμαν ξεκίνησε την καριέρα της από την ακαδημία νέων ενός από τους σημαντικότερους συλλόγους της χώρας της, Γιουνκ Μπόις, η Αλίσα έδειξε το ταλέντο της από μικρή ηλικία. 

Στη συνέχεια, το 2016, έκανε το «άλμα» στα γήπεδα της Ελβετίας, προκειμένου να αποδείξει την ικανότητά της. Οι καλές τις εμφανίσεις με την Γιουνκ Μπόις έκαναν την Γουέστ Χαμ να την αποκτήσει. 

Εκεί ήταν που μπόρεσε να «φτιάξει» το όνομά της για τον εαυτό της παγκοσμίως. Αναφερόμενη συνεχώς ως η «ομορφότερη ποδοσφαιρίστρια στον κόσμο» και άλλα παρόμοια, η 24χρονη έφτασε στην Εθνική Ελβετίας προτού κλείσει τα 18 της. 

Η γρήγορη άνοδός της, πέρα ​​από τη φυσική της ελκυστικότητα, την έκανε σημαιοφόρο για τις γυναίκες στο ποδόσφαιρο. Υπέγραψε στην Έβερτον το 2021, αλλά δεν κατάφερε να κάνει τη μετάβαση και πήρε αμέσως μεταγραφή στην Άστον Βίλα, όπου αυτή τη στιγμή τα πάει πολύ καλά.

Στο πρώτο της Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών, η Αλίσα Λέμαν έρχεται ως η κορυφαία παίκτρια της χώρας της, μαζί με τη συμπαίκτριά της Άνα Μαρία Κρνογόρτσεβιτς, η οποία αγωνίζεται στην Μπαρτσελόνα

Αν και στη διοργάνωση συμμετέχουν παίκτριες παγκόσμιας κλάσης όπως οι Άλεξ Μόργκαν (ΗΠΑ), Μάρτα Βιέιρα Ντα Σίλβα (Βραζιλία), Άντα Χέγκερμπεργκ (Νορβηγία), Σαμάνθα Κερ (Αυστραλία) και Αλέξια Πουτέγιας (Ισπανία) και πολλές άλλες, είναι η Αλίσα Λέμαν που είναι η πιο εντυπωσιακή παίκτρια στο τουρνουά φέτος. 

Με ανατροπή και γκολ στο φινάλε η Σουηδία νίκησε την Νότια Αφρική - Έγραψε ιστορία η Σέγκερ (vids)
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

10:15 - 23.07.2023

Με ανατροπή και γκολ στο φινάλε η Σουηδία νίκησε την Νότια Αφρική - Έγραψε ιστορία η Σέγκερ (vids)

Η Σουηδία πήρε την νίκη με 2-1 κάνοντας ανατροπή κόντρα στην Νότια Αφρική στην πρεμιέρα τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών. «Χρυσή» σκόρερ για τις Σκανδιναβές η Ίλεστεντ. Η Καρολίν Σέγκερ έγινε η δεύτερη Ευρωπαία ποδοσφαιρίστρια που συμμετέχει σε πέμπτο Μουντιάλ.

Η Λέμαν θέλει να λάμψει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών με την Ελβετία. Αν και έκανε το ντεμπούτο της στη νίκη επί των Φιλιππίνων στη φάση των ομίλων, η 24χρονη επιθετικός δεν κατάφερε να σκοράρει.

Tags: